gitarım düştü sapta çatlak oluştu sanırım

evet sabahtan beri lanet bir gün geçiriyordum günün ortasında böyle bir şey geldi başıma bakalım akşam ne olcak
başka bir yerinde bir şey olmadı zannedersem flaşla inceledim ama göremedim gözle görülür bir şey sol telin burgusu gevşedi tellerin üzerine doğru düştü gitar

bir şey olur mu böyle bir çatlaktan uzun vadede ya da kısa vadede

IMG_1139.webp IMG_1138.webp

@GökTengri Abi nalbura gidiyorsun ahşap tutkalı ve 1 adet mengene(bazıları işkence diyor) alıyorsun çatlağın içine yedire yedire sürüyorsun tutkalı sonra güzelce yapışsın diye mengeneyle sıkmadan önce,gereksiz kalın bir el bezini mengenenin sapla temas eden yerlerine sarıyor mengene çizmesin ezmesin diye tampon olarak kullanıp çatlak bölge kapanana kadar sıkıyorsun mengeneyi, çatlak kapanınca içindeki fazla tutkal da akar, sil ne kadar artık dışarı akan tutkal varsa sonra zor çıkıyor.1 max 2 gün bırak gitarı öyle.Eskisinden de sağlam olur o sap.Japon yapıştırıcısıyla falan yapma sıcak soğuk havada tahtayla aynı miktarda büzüşüp genleşmez yine çatlar.Tutkal insanın aklına gelmeyecek kadar kuvvetli bir yapıştırıcı hiç hakkını veremiyoruz geç kuruyor diye

@GökTengri Alper_Fender sağlam açıklamış. İmkan varsa titebond original öneririm, III değil. III outdoor bahçe işi için. Diğer markları kullanmadığımdan PVA yapıları nasıldır bilmiyorum, muhtemelen farklı olabilir. Hatta su ile inceltip de kullanabilirsin daha iyi doldurur. Gerçi dipleri doldurmazsan bile ahşap ahşaba mukavemeti çok yüksek, eski halinden daha sağlam olur.

@GökTengri Abi nalbura gidiyorsun ahşap tutkalı ve 1 adet mengene(bazıları işkence diyor) alıyorsun çatlağın içine yedire yedire sürüyorsun tutkalı sonra güzelce yapışsın diye mengeneyle sıkmadan önce,gereksiz kalın bir el bezini mengenenin sapla temas eden yerlerine sarıyor mengene çizmesin ezmesin diye tampon olarak kullanıp çatlak bölge kapanana kadar sıkıyorsun mengeneyi, çatlak kapanınca içindeki fazla tutkal da akar, sil ne kadar artık dışarı akan tutkal varsa sonra zor çıkıyor.1 max 2 gün bırak gitarı öyle.Eskisinden de sağlam olur o sap.Japon yapıştırıcısıyla falan yapma sıcak soğuk havada tahtayla aynı miktarda büzüşüp genleşmez yine çatlar.Tutkal insanın aklına gelmeyecek kadar kuvvetli bir yapıştırıcı hiç hakkını veremiyoruz geç kuruyor diye

Ilave olarak catlagin icerisine eczaneden aldiginiz siringa ile de daha diplere dogru enjekte edebilirsiniz tutkali. Hava tutup tutkalin daha derine gitmesini saglayan da gordum.

@GökTengri Sap çıkartılıp takıldı mı hiç? Vidaları fazla sıkmaktan olmuş olabilir.

Bu arada, tellerin sapı gövdeden ayırma kuvvetine karşı koyan vidalar, kafa tarafındakiler. (Gövde tarafındakiler, daha çok, sapın "aksını koruma" görevi yapıyorlar). Yani şanslısın. Çatlak, kafa tarafındaki delikte çok etkili değil. Bu sap halen kullanılabilir. Sap ile gövdedeki yuva arasında boşluk varsa (yani sap yuvaya çok rahat geçiyorsa) orası biraz doldurulup çatlağın o deliği açmaya zorlaması engellenebilir.
Vidayı fazla sıkmayla ağaç o şekilde çatlamaz. Ya gövde tarafını kafadan ezmeye başlar ya da sapın deliğini yalama yapar.

Geri