Gitarımın telleri eskidiği için hemde sap ayarı bozulduğu için zuhal müzik şubesinden gitar bakımı yapılmasını istedim. Tel olarak da elixir 10 46 telini seçtim. Gitarımı alalı 6 ay olduğu için üzerinde ibanezin kendi teli vardı. Ertesi gün gitarı teslim aldığımda teller arasındaki mesafe vs gayet düzgün şekilde yapıldığını gördüm. Çalışanlar gitarı 10 dk önce test ettiklerini bir sıkıntısının olmadığını söylediler. Benimde acelem olduğu için test etme gereği duymadım. Şuanda 1 ve 2. Tel haricinde tüm tellerin tüm perdelerinde cızlama var. Boş vurunca da perdelere basınca da. Sap ayarından şüphelendim fakat olması gerektiği gibi herhangi bir sıkıntı göremedim tel ile klavye mesafesi de gayet düzgün. Telin kalınlığını arttırdığımdan dolayı olduğunu düşünüyorum. Bir süre sonra düzelir mi bu durum yoksa tekrardan mağazaya gitmeme gerek var mı? Yardım ederseniz sevinirim.
Forumda açılan
"Cızırtı" başlıklı mesajların %95 i, kullanıcıların enstrümanı / ekipmanı bilmemesi. Hatalı kullanım, hatalı çalım gibi şeyler oluyor.
Bu bahsettikleriniz belki bir sorun, belki de değil... Doğal olan bir şeyi, üyeler "cızırtı"-"gürültü" diye tanımlayabiliyor.
Gitar manyetikleri gürültülü şeylerdir. Bilmeyen biri ilk defa gitarı eline alınca amfisini bozuk sanıyor. Fretlere düzgün basamamış, parmağını perdenin ortasına basmış adam, "- fretlerde
cızırtı var" diyor. Şimdi bunu bilmeyen birileri sizin beyanınıza dayanarak o fretleri traşlatsa, sapını döndürtse? Yazık olmayacak mı gitara?
Eğer sorunu doğru çözmek istiyorsanız; bize sorun ile ilgili fotoğraf / video ekleyin. Sizin tarifiniz ile yola çıkamayız. Görmemiz / duymamız gerekir.
Bunu yapmazsanız; size o sapı ayarlarır, fretleri traşlatır, köprünün ayarlarının, yaylarının antından girer, üstünden çıkartırlar. Gitarınız sorunsuzken, sorunlu hale gelir.