7 telli gitarların her zaman ilaç olacağını düşünmüyorum. Örneğin 7 telli bir gitar ile In Flames çalmak bence zor. Çünkü Drop Bb ya da standard C , B vesaire kullanılarak yazılan şarkılarda solo kısımlarında sıkıntılar olur. Mesela standard E'ye göre E ve D pentatoniklerde B telinde yapılan vibratolar ve bendler 7 telli gitar kullandığınızda G teline denk gelir. G telindeki vibratolar ile B telinde yapılanlar ile karşılaştırdığımızda B telinde yapılanların daha uygun olduğunu düşünüyorum. Ha diyelim ki 7 tellideki B telinden yaptık aynı notayı diyelim. Bu kez 5 perde geri gitmek zorundasınız. Bu da verimi zora sokar. Ayrıca ton olarak da aynı verimi vermez. Çünkü kalın tellerin sesi daha dolgundur. Zaten bu tarz metal gruplarının azımsanmayacak kadar çoğu 6 telli gitarlar kullanıyor. As i ly dying , amon amarth, in flames, behemoth vesaire. Eğer jeff loomis gibi be bileyim daha nice 7 telli gitar kullanan ve ince E telinin 22. 24. perdelerinde çok gezen adamları çalmıyorsanız 7 telli gitar gereksiz olacaktır kanaatimce. Ben de bahsettiğim tarz adamlar çaldığım için sırf Esp Eclipse 24-7 almaktan vazgeçtim. 22. perde Eclipse aldım. Drop Bb ya da standard C de nadiren de Standard B'de kullanıyorum. Bazen 7 telli gitarlar ile yazılan şarklılar da 6 telle çalınabiliyor. Tarz meselesi tabi. Skala beklentisine göre de değişir. Ama 7 telliler her zaman ilaç değildir diye düşünüyorum neticede.