Arkadaslar uzun süre para biriktirip gitar aldım ve en iyi sekilde bakmak istiyorum ne kadar sürede bir nasıl ve nelerle yapılmalı?
Bir süre bu topa girme. Ne zaman lüthierlere bakım için verdiğin parayı çok fazla görmeye başlarsan o zaman iyi bi araştır ve gitarın üzerinde kendin ayar çekmeyi dene. Tecrübe gerektiren bir iş olduğundan olayı ilk başlarda lüthierlerin kazandığı paraları gerçekten fazla görmeyeceksin, sonradan sen de öğrenmeye başladıkça önemli bir sıkıntı olmazsa lüthiere gitmemeye başlayacaksın gitar bakımı ve tel değişimi için.Teşekkürler. Son olarak sizce kendimiz yapıp öğrenmemiz mi daha mantıklı yoksa biyerde yaptırtmak mı?
Ne sıklıkla luthiere götürmek gerekir? Kücük bir sehirde yasıyorum ve burda kimse isini iyi yapamıyor luthier icin ankaraya gitmem gerekir bu cok sıkıntı değil fakat sıklıgı ve ücreti hakkında biraz daha bilgi verebilirseniz cok iyi olur.Bir süre bu topa girme. Ne zaman lüthierlere bakım için verdiğin parayı çok fazla görmeye başlarsan o zaman iyi bi araştır ve gitarın üzerinde kendin ayar çekmeyi dene. Tecrübe gerektiren bir iş olduğundan olayı ilk başlarda lüthierlerin kazandığı paraları gerçekten fazla görmeyeceksin, sonradan sen de öğrenmeye başladıkça önemli bir sıkıntı olmazsa lüthiere gitmemeye başlayacaksın gitar bakımı ve tel değişimi için.
Ve birde luthier önerisi tabiki.Ne sıklıkla luthiere götürmek gerekir? Kücük bir sehirde yasıyorum ve burda kimse isini iyi yapamıyor luthier icin ankaraya gitmem gerekir bu cok sıkıntı değil fakat sıklıgı ve ücreti hakkında biraz daha bilgi verebilirseniz cok iyi olur.
Merhaba,Ve birde luthier önerisi tabiki.
Hocam yakınınızda luthier yoksa siz şimdiden başlayın gitara ayar çekme ve bakım işini öğrenmeye. Yol masrafı falan derken çok daha pahalı olacak Ankara'ya gitmek sizin için. Youtube en güzel kaynak, Türkçe videolardan başlayın, anlamadığınız noktalar olduğunda bu forumda sorarsınız gene.Ne sıklıkla luthiere götürmek gerekir? Kücük bir sehirde yasıyorum ve burda kimse isini iyi yapamıyor luthier icin ankaraya gitmem gerekir bu cok sıkıntı değil fakat sıklıgı ve ücreti hakkında biraz daha bilgi verebilirseniz cok iyi olur.