dark_Rider ve diğer ilgilenenler;
Aslında yukarıda bahsettiğim temizleme şeklini aşırı kirli gitarlarda uygularım ki dark_Rider'ın durumuna uygun bulduğum için paylaştım.
Forumdan ara sıra ikinci el gitar alıyorum ve denediğim gitarlardan bazıları hiç bakımı yapılmamış halde, tuşe ağaçları yıllanmış pislik içinde geldi.
Bu durumdaki tuşe ağaçları da bir iki üstünkörü temizleme ile geçmiyor.
Her tel değişiminde bahsettiğim gibi hydrate'a acımadan bol bol kullandım;
Gitarlar zararını görmek bir kenara etkili şekilde temizlendi.
Gitar bir kere temizlendi mi zaten benim elimden geçen ölü deri ve ter için o kadar uğraşmıyorum. Basitçe tel değişiminde bir kere hydrate kullanmak yetiyor.
dark_Rider demiş ki:
En son dün 1-2 perdeye pamuk ile uyguladım hydrate'ı belki değişir diye ama değişmedi. Şimdi bir de çöyle bir durum var ne zaman hydrate ile temizlerken temizlediğim bez beyaz iken siyah oluyor, bu tamamen kirden mi kaynaklanır? yani çok mu kirlenmiş klavye? Görünürde pislik kir vs. görünmüyor ama simsiyah oluyor temizlerken. Ben beze sıkarak uyguladım hydrate'ı ve toplamda en fazla 8-10 kere sıkmışımdır beze. Fazlasının zararlı olabileceğini düşündüm. Siz temizlerken hala siyah renge dönüyormu bezleriniz yoksa temizlendiği için rengi değişmiyormu🙂
dark_Rider benim şu an kullandığım gitarımda da bahsettiğin durum vardı.
Ne kadar beyaz pamuk kara çaldı bir bilsen
😆
Bu durum tuşeden kir çıktığını gösteriyor; tuşe ağacı kirden arındıktan sonra pamuk öyle kararmıyor
😉
Paranoya filan demiş bazıları... Tekrar ediyorum;
Ben bu uygulamayı sürekli yapmıyorum!
Gitarımın klavyesindeki gözenekler bir kere kirden arındıktan sonra, her tel değişiminde basitçe temizlemek yeterli oluyor.
Ama özellikle ikinci el ve temizliği ihmal edilmiş bir gitarda klavye kirden arınana kadar, bu şekilde ağır bir temizlik gerekiyor.
Ha gerekli dediysem; gitarını temiz tutmak isteyene gerekli (kimisi de yıllarca tel değiştirmeden takılır; hiç de rahatsız olmaz)...