Gitarımın tel numarasını nasıl öğrenebilirim?

Merhabalar, yeni bir gitar aldım ancak bu ilk elektro gitarım ve telini değiştirmek zorundayım. Sap ayarı zımbırtısından dolayı aynı numara tel almayı düşünüyorum peki numarasını nasıl öğrenebilirim?(Mikrometre cihazım yok.)

Gitarlardaki stok tellerin kalınlığı modelden modele göre değişir, genellikle 0.9 veya 0.10 olur. Sadece sap ayarı yapmamak için illa aynı tel kalınlığını almak zorunda değilsiniz sap ayarı öyle kolay kolay bozulmaz, bozulsa da yapması hiç zor değil.

Konuya çok da hakim olmadığımdan etliye sütlüye karışmadan telimi takıp çalmak istiyorum, yaşadığım yerde luthier olmadığından gitarın ayarlarını altüst etmesem iyi olur.
Son bir sorum olacaktı, eğer gitarımda 9 numara tel takılıysa ve ben 10 numaraya geçmek istiyorsam herhangi bir ayar vs. yapmam gerekir mi çok bir şey fark eder mi? İlginiz için teşekkür ederim.

Gitarın marka modeli nedir içindeki kullanma klavuzundada özellikleri yazar bendeki jackson ve fenderin kutusunda çıkan kağıtta yazıyor mesela yada sitesinden bakabilirsib

Gitarın marka modeli nedir içindeki kullanma klavuzundada özellikleri yazar bendeki jackson ve fenderin kutusunda çıkan kağıtta yazıyor mesela yada sitesinden bakabilirsib
Ne yazık ki kullanma kılavuzu yok, olsa bile gitarın stok tellerle durmasının imkanı yok gitarın tel numarası bu zamana kadar değişmiş olabilir. Yine de teşekkürler sayende Washburn'ün kataloglarından gitar hakkında yeni şeyler öğrendim ☺.(Gitar Washburn Maverick Series Bantam Bt-4Q Lh)

Geri