Gitarımın telleri çok sık kopuyor

Öncelikle merhabalar, gitarım Donner DST-152. Yaklaşık 1-1.5 ay önce Elixir 0.9 numara tek taktım fakat bugün bend yaparken ince mi telim koptu. Bundan önce de bu durumu çok sık yaşadım. Acaba sorun bende mi yoksa gitarda çözmem gereken bir sorun mu var ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle merhabalar, gitarım Donner DST-152. Yaklaşık 1-1.5 ay önce Elixir 0.9 numara tek taktım fakat bugün bend yaparken ince mi telim koptu. Bundan önce de bu durumu çok sık yaşadım. Acaba sorun bende mi yoksa gitarda çözmem gereken bir sorun mu var ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Köprü saddle kısmından kopuyorsa eğer ki sıklıkla kopuyorsa o kısımdan kopuyordur, saddleden kaynaklıdır. Tel yuvaları olan bir saddle ise oralar pürüzsüz değil demektir. Düşük kalite gitarlarda olan problemdir genelde. Bend yapınca oradaki minik çıkıntılar teli kesip koparıyordur. Zımpara ile tel yuvasını çok hafif zımparalayıp pürüzsüzleştirerek sorun çözülür. Ya da saddle değişimi

Bence hiç de o kadar gömülecek bir marka değil . Egzersiz için Hush-X headless modelini hunharca kullanıyorum hiçbir problemi sıkıntısı yok. Aşırı memnunum. Sat üzerine koy Squier al denmiş ama bende Squier Affinity Strat vardı birebir aynı tel koparma sorununu yaşadım. Biraz şans işi. Bu tip gitarlarda olur böyle sıkıntılar.

Bence hiç de o kadar gömülecek bir marka değil . Egzersiz için Hush-X headless modelini hunharca kullanıyorum hiçbir problemi sıkıntısı yok. Aşırı memnunum. Sat üzerine koy Squier al denmiş ama bende Squier Affinity Strat vardı birebir aynı tel koparma sorununu yaşadım. Biraz şans işi. Bu tip gitarlarda olur böyle sıkıntılar.
Hocam zaten Squier da sıkıntısız bir marka değil elbette sorunlu gitarlar onda da çıkıyor ama bu Donner ve Midex gibi markalarda kronik problemli gitar çıkma olasılığı çok daha yüksek ondan dolayı tavsiye edilmiyor

Geri