Gitarımın telleri koptu

Herkese selamlar,bugün gitarıma ilk kez kendim tel değişimi yaptım ama her şey berbat oldu.Öncelikle 5 ve 6.tel ben 2.teli burguya sararken koptu bu yüzden 1.teli takmaya korktum ve takmadım yani şuan gitarda 2,3,4 teller takılı ama onlarıda sararken garip bir görüntü oluştu,hiç istediğim gibi olmadı bu saaten sonra evde uğraşmayıp en yakın zamanda luthiere götüreceğim ama sebebini merak ettim ve ayrıca köprüyü sabitleştirdim altına bir şey koyup.Bu şekilde kılıfına koyup luthiere götüreceğim zamana kadar kılıfta kalsa köprü ayarına bir şey olmaz değil mi

IMG_20250627_182002.webp IMG_20250627_181955.webp IMG_20250627_181943.webp

Hocam keşke troll olsa güzelim gitarın içine ettik
hocam içine ettiğin bişey yok sadece elixir tel boşa gitmiş :d ben floyd köprüye tersten takıyorum teli çok daha pratik oluyo ilk önce burgudan geçirip topun burguda sabit kalması hem tel çok pay kalmadan takıldığı için çabuk adapte oluyor erken akort tutuyor. ayrıca köprü ayarı diye bişey yok kaçarsa sap ayarı kaçar köprü zaten floating.

hocam içine ettiğin bişey yok sadece elixir tel boşa gitmiş :d ben floyd köprüye tersten takıyorum teli çok daha pratik oluyo ilk önce burgudan geçirip topun burguda sabit kalması hem tel çok pay kalmadan takıldığı için çabuk adapte oluyor erken akort tutuyor. ayrıca köprü ayarı diye bişey yok kaçarsa sap ayarı kaçar köprü zaten floating.
Anladım hocam.Ben de pek hakim değilim bu konulara zaten gitarı aldığımdan beri sadece parmak egzersizleri yapıyordum.Tel olduğu yerde kopunca herhalde köprünün vidasını çok gerdim dedim.Fotoğraftaki köprüde bir gariplik yoksa ne mutlu bana.

Bu arada dediğiniz tel takma yöntemini tam anlamadım ama ben şöyle yaptım.Önce topuz olan tarafı burgudan geçirdim teli köprüye taktım biraz fazla sıktım ama belki o yüzdendir bilmiyorum.Sonra teli burguya sararken bir ucundan baskı yaptım tel kendi başına gitmesin diye.İzlediğim videodaki adam gibi yaptım her şeyi ama teli sararken düz bir şekilde olmadı bunu da anlamış değilim.Yine de teşekkür ediyorum en azından içim biraz rahatladı.

Bu arada dediğiniz tel takma yöntemini tam anlamadım ama ben şöyle yaptım.Önce topuz olan tarafı burgudan geçirdim teli köprüye taktım biraz fazla sıktım ama belki o yüzdendir bilmiyorum.Sonra teli burguya sararken bir ucundan baskı yaptım tel kendi başına gitmesin diye.İzlediğim videodaki adam gibi yaptım her şeyi ama teli sararken düz bir şekilde olmadı bunu da anlamış değilim.Yine de teşekkür ediyorum en azından içim biraz rahatladı.
1000081469.webp

Şöyle göstereyim burguda hiç sarım yapmiyorum.

Köprünün yaylara bağlanan kısmı çok gergin olabilir ya da köprü üzerinde telleri takıp sıktığınız saddleda bir problem var. Saddlei cok sıkıp teli fazla ezmiş ve koparmış da olabilir. Kopan tel parçalarını inceleyin. Elixir sahte de olabilir bu arada. Daha önce duymuştum.

Teli n11 üzerinden skyprelude adlı satıcıdan almışım.
Ayrıca aşağıda kopan teli uc kısmının fotoğrafı var dediğiniz gibi saddle biraz fazla sıktım galiba

17510482244417950091443708775016.webp

Geri