Yok demedim zaten hocam merak etme. Anlatabilir misin biraz, gitarın, sapın, klavyenin ağaçları ne, hangi manyetikleri, hangi aksamları kullandın?
Narina demiş ki:hepsını yapabılme kabılıyetım var 1 sene egıtımınıde aldım zaten.gıtar olsun türü farketmeden işlerim yani.su var matematık cok saglam olmalı 😀
Lord Sparhawk demiş ki:Lütiye olmak için 4 şansın var. İstanbul teknik çalgı yapım, izmir ege üni çalgı yapım, eskişehir anadolu üni. çalgı yapım. Bunlar lisans düzeyi yani üniversite eğitimi, bununla beraber istanbul haydarpaşa lisesinde de lise düzeyinde eğitimi var. Ege ve itü türk müziği konservatuvarı ve saz, keman, kemence, keman, gitar karma gösteriyorlar, anadolu batı müziği konservatuvarı ve sadece yaylı çalgılar(keman ailesi) üzerine eğitim vermekte. Keman ve genelde en iyi şu anda Anadolu. Girmek için öks den 185 baraj + 3 kademeli yetenek sınavını geçmen gerekiyor. Sınav sırasıyla kulak sınavı, çizim sınavı ve atölye sınavı şeklinde 3 aşamalı. Herhangi birini geçemezsen sonraki sınava giremezsin. Anadoluda her yıl ortalama 35-40 kişi başvurmakta her sene 5 kişi alınmakta.
Sınavlar için, bizde misal
kulak sınavında, 2-3-4 ses işitme. Ritm ve melodi hafıza .
çizim sınavında, orada önünüze koyacakları herhangi bir objenin karakelem resmi. Ancak bazen hayali bir obje çizmenizde istenebilir.
Atölye sınavında herhangi bir parçayı kıl testere ile kesme, eğeleme vs . gibi birşey istenir.
bence gitarını bidahakine ustaya falan goturdugunde, direk ona sor.. 😆 bakalım neler olacak :twisted:ygt demiş ki:marangozlar falan yapamazmı bu işi ya 😆
KoRnoManiac demiş ki:bi mahogany gövdeyle neck-thru hale gelebilirsin mesela 😀
Sigmastern demiş ki:KoRnoManiac demiş ki:bi mahogany gövdeyle neck-thru hale gelebilirsin mesela 😀
hehe buna koptum dogrusu, ama gövdeden ziyade maple sapin seninle neck thru olmasi dahada canice kanimca 😉
masterofpuppetsasd demiş ki:ya jackson olsaydı :roll: 24 fret falan... sivri uçlu şekilli :roll: allah muhafaza.
ygt demiş ki:masterofpuppetsasd demiş ki:ya jackson olsaydı :roll: 24 fret falan... sivri uçlu şekilli :roll: allah muhafaza.
tamam kapatabilirmiyiz konuyu gece rüyalarıma girer oldu 😆