Şöyle bir yazdıklarımı okudum acaba dedim gece geç vakit diye ben mi hata yaptım ? Yok, yanlış bir şey yok. Aşağıda uzun uzun yazacağım fakat bu yazdıklarımdan sonra da kim ne yazarsa yazsın cevap vermek gibi bir niyetim yok.
Öncelikle Van Halen, bence bu forum senin gibi cahiller yüzünden bilgi açısından ilerlemiyor, bilgi paylaşım platformu olamıyor. Bak ben bütün yazdıklarımı yaptım, uyguladım, denedim, gerçekleştirdim. Seninse bütün yazdıkların 3. şahıslardan duydukların ve konu ile alakasız attığın tuttuğun ürünler hakkında. Hiçbirşey bilmiyorsun sadece atıyorsun, birinden kulaktan duyduğun şeyleri burada gerçekmiş gibi anlatıyorsun. Ve ne acı ki senin gibi cahilce konuşanları dikkate alıp dinleyen ve zarar gören insanlar oluyor.
Genel olarak yazdıklarını irdelersek; '' Sigorta '' yaptırılmış bir kargo kaybolduğunda sigorta gösterdiğin bedel üzerinden paranı alamama gibi bir durum olması söz konusu değil. E baydeki satıcıların % 90 ı senin Amerikadan Alışveriş sitelerindeki adresine kargo yapıyor, bu durumun dışında bu siteler % 5 - 10 komisyonla senin adına alabiliyorlar. Senin cebinde paran olmaması durumu senin özel durumun. Türkiyede sağlam ( sapı kırık olmayan vs ), orjinal bir Gibson Custom ı 5.000 TL ye satanı ben daha görmedim. Belki 3 - 4 yıl önce. Kaldı ki bir gitara o parayı vereceksem denerim. 5000 TL den az bir rakama The Heritage H 150 yi şu anda sıfır olarak alabilirsin. Pluton music stoklarında 25. yıl modelleri 2600 $. Makina müzik ne sattığını bilmeyen bir firma hemen örnek vereyim ;
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...hall-jcm-slash-signature-kafa-107125015/detay
Ne kadar 3970 $,
http://www.marshallforum.com/member-classifieds/52047-jcm-slash-2555sl-1550-shipped-us.html
En son satılan, 15 gün Marshall forumlarında kaldı.
Fiyat 1500 $, Amerikadan alışveriş sitesine aldırıyorsun, % 10 komisyon alıyorlar 150 $, Amerika Kargo + Türkiye Kapıya kadar kargo 262 $ + Vergi 300 $ = 2212 $
Bu fiyat kapıya kadar olan ve '' sigortalı '' olarak paypal üzerinden aldığınız, paranızı kaybetme riskinizin olmadığı fiyat. Risk yok yani risk sıfır. Amerikadan alışveriş firmasına paypal üzerinden ödeme yapıyorsunuz, açıklama kısmına şu ürün için ödeme yaptım yazıyorsunuz, alışveriş firması ürünü size getiremez ise paypal a atacağınız mail ile paranızı geri alıyorsunuz. Simple.
Bu ağır kar marjı Makina Müziğin bütün ürünleri için geçerli. Bu sebeple Makina müzik 3000 $ a Gibson Custom satıyorsa ya ağır hasarlıdır yada Gibson değildir.
Ben kendi gitarımı yaklaşık 1 yıl önce satın aldım ve 1 yılda bu şekilde uygun bir gitar düşmesi için bekledim, ben aldıktan sonra internette satışı olan başka bir Deluxe görmedim. Şu anda da Heritage forumlarında 2000 $ civarından satışa koysam sanırım en fazla 1 - 2 aya satarım. Bu sebeple senin ne düşündüğünü bilemem ama dünyanın kalanı seninle aynı şeyleri düşünmüyor.
Senin yazdıklarının cevabı burada Van Halen, bundan sonra cahilce yazdığın şeylere ben cevap vermeyeceğim.
İkinci olarak diğer yazdıklarımı toparlamam gerekirse,
Yabancı forumlarda ve e bay de çok güzel uygun fiyatlı ürünler denk geliyor, takip edilirse istenilen ekipmana çok uygun fiyatlara ulaşılabilir. Tabiki benim aldığım ekipmanlar size hitap etmeyebilir. Ben genellikle kolleksiyon sınıfında, en uç noktalardaki ürünleri, standartları fiyatına bulup denk getirdiğimde alıyorum. Benim söylemek isteidğim şey, Türkiyede satılanlardan çok daha ucuza, şu anda üretimleri olmayan ürünlere sahip olabilirsiniz.
The Heritage, Gibson konusunda da yabancı forumlarda bile tartışmalar sürmekte. Ama herkesin genel olarak kabul ettiği şey, 2003 üretimi sonrası Gibsonlar ile Heritagelerin kalite konusunda kıyaslanamayacağı. Bir Heritage i ancak Gibson Custom Shop bir gitarla veyahut eski üretim Gibsonlar ile kıyaslayabilirsiniz. Çok iddialı bir yargı olabilir. Ama hem kendi denediklerimde bunu gördüm hemde bu kadar insan yanılıyor olamaz.
Konu ile ilgili yurtdışından alışveriş konusunda sorusu olan arkadaşlar özel mesaj yolu ile ulaşabilir, topiğin amacının dışına çıkmadan yazacaklarımı noktalıyorum.