Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

sen niye allen yuvası yazıyorsun o zaman düdük
Altıgen şeklindeki anahtarı ilk çıkaran firma "Allen" dir ve bir özel isimdir. Özel isimler dilden dile şekil değiştirmez. Jackson gitarlarından bahsederken "Ceksın" yazarsan millet götüyle güler.

Birisi özel ismi bozmadan aynı şekilde kullanmak, diğeri, bir kelimenin türkçesi varken ingilizcesini kullanmak. İkisi aynı şey değil at kafası.

Altıgen şeklindeki anahtarı ilk çıkaran firma "Allen" dir ve bir özel isimdir. Özel isimler dilden dile şekil değiştirmez. Jackson gitarlarından bahsederken "Ceksın" yazarsan millet götüyle güler.

Birisi özel ismi bozmadan aynı şekilde kullanmak, diğeri, bir kelimenin türkçesi varken ingilizcesini kullanmak. İkisi aynı şey değil at kafası.
O özel isimse parantez içinde niye alyan yazdınız ki. Forumdakiler Jackson(Ceksın) diye yazmıyor sanki. Anlamadım🙁

O özel isimse parantez içinde niye alyan yazdınız ki. Forumdakiler Jackson(Ceksın) diye yazmıyor sanki. Anlamadım🙁
Pırasa yerken bir kez daha düşündüm. Ben de anlamadım.

IMG-20231201-WA0001.webp

O özel isimse parantez içinde niye alyan yazdınız ki.
Alyan yazmam, "allen" ile alyan olarak bildiği anahtarı kastettiğimi anlaması için olabilir mi acaba?

Forumdakiler Jackson(Ceksın) diye yazmıyor sanki.
Forumda "Ceksın" yazan olunca bu hemen meşruluk mu kazanıyor? Forumda ne yapılsa otomatik doğru mudur? Ne diyosun kardeş?

Burada da tartışma dönmesin be.
Allen yazılmasını garipseyen adam olunca tartışma döner yani. Burada her fikir garipsenebilir. Neden tuvalet kağıdı kullanıyosun elinle silsene diyen bile çıkabilir bi gün. Şaşırmam. Manyak bi ortam.

Son düzenleme:
Alyan yazmam, "allen" ile alyan olarak bildiği anahtarı kastettiğimi anlaması için olabilir mi acaba?

Forumda "Ceksın" yazan olunca bu hemen meşruluk mu kazanıyor? Forumda ne yapılsa otomatik doğru mudur? Ne diyosun kardeş?

Allen yazılmasını garipseyen adam olunca tartışma döner yani. Burada her fikir garipsenebilir. Neden tuvalet kağıdı kullanıyosun elinle silsene diyen bile çıkabilir bi gün. Şaşırmam. Manyak bi ortam.
Ben gerçekten anlamıyorum. Eğer sizin kastınız alyan demek ise direkt deseydiniz ya. Hem ben bilmiyorum ama senin dediğine göre allen markaymış, ürünün adı alyanmış. Doğru anladıysam sizin dediğiniz Jackson (elektro gitar) yazmaya benziyor sanki. Günün sonunda hybrid de denir hibrit de. Herkes hata yapar yani. Sakin olmak daha iyi sanki. Bi de ben kardeş falan değilim. İnsanlarla yüzyüze nasıl iletişime geçiyorsanız öyle geçmenizi tavsiye ederim. Naçizane

Eğer sizin kastınız alyan demek ise direkt deseydin ya.
Böyle bi kastımın olduğunu hangi ifademden çıkardın? Alıntılayınız pls.

Hem ben bilmiyorum ama senin dediğine göre allen markaymış, ürünün adı alyanmış.
Vay anam vay neler sönmüş serhat ya. Ayak üstü ne anlamlar çıkarmışsın. Bu altıgen anahtarı çıkaran firma Allen olduğu için, ve allen de bir özel isim olduğu için, özel isimler de evrilemeyeceğinden, "alyan" kullanımı yanlıştır. Ha, allen yerine altıgen anahtar denebilir, onda bi mantık hatası olmaz.

Bi de ben kardeş falan değilim.
Oradaki "samimiyet kurma çabası" değil de, hicvederken kullanılan bi "kardeş" vardır hani. O sanki?

İnsanlarla yüzyüze nasıl iletişime geçiyorsanız öyle geçmenizi tavsiye ederim.
Yüzyüzeyken de "ne diyosun kardeş?" kalıbını kullanmama sebep kişiler çıkabiliyor. Rahat ol yani kardeş.

Böyle bi kastımın olduğunu hangi ifademden çıkardın? Alıntılayınız pls.

Vay anam vay neler sönmüş serhat ya. Ayak üstü ne anlamlar çıkarmışsın. Bu altıgen anahtarı çıkaran firma Allen olduğu için, ve allen de bir özel isim olduğu için, özel isimler de evrilemeyeceğinden, "alyan" kullanımı yanlıştır. Ha, allen yerine altıgen anahtar denebilir, onda bi mantık hatası olmaz.

Oradaki "samimiyet kurma çabası" değil de, hicvederken kullanılan bi "kardeş" vardır hani. O sanki?

Yüzyüzeyken de "ne diyosun kardeş?" kalıbını kullanmama sebep kişiler çıkabiliyor. Rahat ol yani kardeş.
Alyan kullanımının yanlış olduğunu müsait bi vakitte TDK'ye de anlatın lütfen zira TDK'nin sizden farklı fikirleri var :/

Yüzyüze hiç tanımadığınız birine "ne diyosun kardeş?" pek hoş bi davranış olmaz zannımca, siz istediğinizi demeye devam edin. Babam yaşındaki biriyle böyle bi duruma düşmek garip hissettirdi.

Lütfen devam etmeyelim muhabbete, sağlıcakla kalın ✌️

Alyan kullanımının yanlış olduğunu müsait bi vakitte TDK'ye de anlatın lütfen zira TDK'nin sizden farklı fikirleri var :/
Şimdi de olaya TDK dahil oldu. Doğruyu yanlışı kurumlara göre mi belirlersin hep? Kendi mantık süzgecin yok mu? TDK'dan bahsetmişken, "komik TDK kelimeleri" diye bi arat istersen. Onları da kullan madem biricik rehberimiz TDK.

Yüzyüze hiç tanımadığınız birine "ne diyosun kardeş?" pek hoş bi davranış olmaz zannımca
Ama neden bana "insanlara durup dururken 'ne diyosun kardeş?' diyen biri" muamelesi yaptın ki şimdi. "Forumdakiler de Ceksın yazıyor, demek ki normal" gibi müthiş bir mantık güttüğünden kullanmıştım onu ben 😩

Şimdi de olaya TDK dahil oldu. Doğruyu yanlışı kurumlara göre mi belirlersin hep? Kendi mantık süzgecin yok mu? TDK'dan bahsetmişken, "komik TDK kelimeleri" diye bi arat istersen. Onları da kullan madem biricik rehberimiz TDK.

Ama neden bana "insanlara durup dururken 'ne diyosun kardeş?' diyen biri" muamelesi yaptın ki şimdi. "Forumdakiler de Ceksın yazıyor, demek ki normal" gibi müthiş bir mantık güttüğünden kullanmıştım onu ben 😩
Anlıyorum. Özür dilerim kardeş

Bundan Türkçe kullanırken kuralları kendi mantık süzgecimden geçirip konuşacağım, zaten niye belli bi orjin noktası belirleyip ona göre konuşalım ki. Aklımız hepsinden evla olduğu için doğru yolu buluruz elbet.

Dediğim her şey için defaatle özür dilerim.

"Körün önünde ayna sallasan ne fayda?
Sağırın kulağına ezan okusan ne çıkar?"

Bütün forum ahalisinden de özür diliyorum böyle lüzumsuz bir tartışmaya girip başlık altını kirlettiğim için...

Geri