Çok sağol. Yeni american series sl2'lerden elimde 2 tane soloist 2 tane de dinky (american virtuoso) olanlardan var. Dinky'ler fiyat olarak $700 kadar daha ucuz bolt-on oldukları için. Şu anda ikinci el piyasasında tertemiz neredeyse hiç kullanılmamış olanlar $1000-$1200 civarına rahatlıkla bulunabiliyor. Neck-thru olan soloistlerden ise ben aktif pickuplı olan yeşil sl2mg'yi daha fazla sevdim sarı pasif pickup olana göre. Ama kişisel tercih tabii. İkisinin de klavyeleri muazzam ve işçilik olarak sıfır hata enstrümanlar. Bence 2 falsosu var; orijinal floyd rose ile değil floyd rose 1500 ile geliyor hepsi, bir de hardshell case yok.
Siyah olan usa select ile olan karşılaştırmaya gelirsek ben büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum. Siyahın sıfır fiyatı vergisiyle beraber $4800 civarı. Neredeyse iki katı yani sarı ve yeşil olanların. Çalım açısından da klavyede kaplama varken american olanlarda yok, bir de kafadaki logo mother of pearl olduğu için aşırı iyi duruyor, bu da sadece usa selectlere özgü bir olay. Piyasada ikinci eli çok fazla bulunmayan bir gitar, zaten markete düşer düşmez kapılıyor. Bence imkanın varsa bulabilirsen temiz bir usa select al ama sarı olan american series alırsan da neredeyse göz ardı edilebilir kadar ufak farklarla bence harika bir enstrüman almış olacaksın. Zaten spekler neredeyse tamamen aynı, alder body ebony klavye vs. Benzer tonları benzer çalım rahatlığıyla veriyor. Bir fark da usa selectler custom shop'ta yapılıyor, custom shop sertifikasıyla geliyorlar. Bu da tekrardan satarken değerini arttırıyor.
Bir tane usa select almak yerine bir american series olan soloist, bir de american virtuoso bolt-on alırsan bence en mantıklı işi yapmış olursun benzer paraya. Bir taşla iki kuş. Ama hangisi alırsan al çok memnun olacağına eminim. Gibson nasıl ki 2019 sonrası çok daha iyi ürünler çıkarmaya başladıysa Jackson da yeni amerikanlarıyla bence premium oğlu premium noktasına çıtayı koydu.