Gitarlar, Ekipmanlar ...

Genel konu başlığı yerine kendime bir konu açayım dedim. Bencilce bir durum olabilir ama ekipmanım sürekli değişim halinde, hepsini bi araya toplamak mantıklı olur dedim ...

Gitar 1:

Fender Stratocaster '62 Reissue MIJ - 1984 A serisi

Ek bilgi: A serileri JV'lerden sonraki ilk seridir ve genel olarak 1985 olarak tarihlenir. Ancak o zamanlar fabrikada çalışanların dediğine göre neckplate'ler kutular içinde geliyormuş ve ustalar kutulardan kafalarına göre bi tane seçip gitara monte ediyormuş. Yani gitara JV veya A serisi neckplate'ler şans eseri takılmış.

Bunun seri no'su A0000414.

Orijinal rengi siyahtı, sıkıntı yok ... ama bir sahibi gitarın üstüne iğne gibi birşeyle surat çizmiş, bildiğin surat. Kısaca boyama kaçınılmazdı, ben de bu renkte karar kıldım ... 5 kuruş pahalı olsun kırmızı olsun misali.

Boyayı yaptırdığım yer dedi ki: "abi senin gitarı her gören o rengi istedi" 😀

Tüm parçalar (üst eşik hariç) orijinal ... sevilesi bir alet ...

IMG_5958.webp

IMG_5959.webp

IMG_5960.webp

Volkan Özdemir'in boyacısı. Astar, boya kalınlığı, cila tarifi bana ait 🙄

"Nasıl bi kırmızı olsun abi" dedi, Fender kutularında/etiketlerinde olan kırmızıyı istedim ... boyatacak varsa aklında olsun 🙂

İyiymiş 🙂

Relic işlemi de yapıyorlar mı? Türkiyede düzgün relic finish yapabilen luthier bakınıyorum bir süredir. Maalesef bu alanda çalışma örnekleri bulmak çok güç.

Sudan ucuza gitmiş valla ... bu Kore Squier II'ler beni ciddi şaşırttı, hiç beklemezdim bu kadarını, hele de maple, hiç sevmem ... ne diyim kader işte 🙂
Hiç denemedim bu Squier II'yi. Sap falan iyi görünüyor gerçekten, gövde rengine ise bittim... Fiyatı da anlattığınız kadar varsa son derece iyi. Eski Squier'lerden gerçekten enteresan modeller çıkabiliyor, hatta istikrarlı şekilde güzel ürettikleri Squier'ler de var ama bu seriye hiç denk gelmedim. Ben yenilerden de Squier'in Vibe serisini epey beğeniyorum.

Çok yumuşak bir tuşesi var, sap esas olarak Japon Strat'lardan daha kalın, mecbur düzgün tutmak zorunda kalıyorsun (bence avantaj ama herkes sevmeyebilir), radius düşük normale göre daha düz.

Manyetikler yaramaz, ben Custom Shop 65 ile değiştirdim. Gövde plywood, Volkan'la konuştuk biraz "abi seste sorun yoksa niye kafana takıyosun" dedi, mantıklı geldi. Burgular süper dandik, mutlaka değişmeli.

Ben bir de pirinç trem blok ekledim, tadından yenmiyor.

Pirinç blok bendeki Jackson'da da var, eBay'den bedava gibi bir fiyata almıştım yıllar önce. Ciddi anlamda sesi güzel şekilde parlatan, perdeyi kaldıran bir modifiye.

Burgu, köprü için Wilkinson, saddle ve üst eşik için Black Tusq ve 3 tane CTS potansla zaten gitar uçar.

Kırmızıda manyetik olarak neler var?

Plywood evet ama contour olarak benim elimdeki en cekici stratlardan biriydi.Kendi manyetikleri cok tiz ama tonu 0'da kullaninca jazz icin inanilmaz bir ton elde edilebiliyordu.175 e buldum bir tane satilmazsa Mart sonu veya Nisan gibi alabilirim.

Kırmızıda manyetik olarak neler var?

O yıllarda (1984 - 1985) Fender'in Fullerton'u kapatıp fabrikayı satma telaşı olduğu için tüm üretim Japonya'ya taşınıyordu geçici olarak; adamlar ellerindeki tüm hardware'i Japonya'ya yollamışlar. Bu gitarların hepsinde (özellikle '84/'85) Amerika'dan gelen hardware kullanılmış. Bu gitarda da orijinal Alnico Fender manyetikler var.

Geri