Gitarlara Yapılan İşkenceler

İkinci el ilanlardan gitar beğeniyoruz, ama gitarlar anlamsız bir şekilde perişan ediliyor. Güya 'relic' yapacağım diye üzerindeki relic işlemine uygun olmayan boyayı kazıyan mı dersin, USA Fender gitarın pickguardını beğenmeyip, orjinal olmayan pickguardı takmak için gövdeye yeni vida delikleri açan mı dersin.. Uzatmayayım, böyle yüzlerce örnek var. Yapmayın arkadaşlar gitarlara t.cavüz etmeyin. Şu an ilanlarda bir Malmsteen strat var, eleman signature gitara ekstra string tree eklemiş. Yani bu gitar signature.. Ne diyeyim..

Sevene niye seviyorsun demem ama zaten bu relic işi bana hep anlamsız gelmiştir. Kendi gitarımı kullanarak kendim eskitmek isterim. Mesela 25 yıllık bas gitarımın akçaağaç sapındaki kararmalar, bana gençliğimdeki sahne zamanlarımı ve hatıralarımı hatırlatır.
Relic yapıcam diye eline tornavidayla gitarı verip, yarım gün kendi haline bırakılmış 3 yaşındaki çocuk elinden çıkmış işlere hiç girmiyorum. Kaliteli relic işlemi bile bana çok anlamsız geliyor.

Sevene niye seviyorsun demem ama zaten bu relic işi bana hep anlamsız gelmiştir. Kendi gitarımı kullanarak kendim eskitmek isterim. Mesela 25 yıllık bas gitarımın akçaağaç sapındaki kararmalar, bana gençliğimdeki sahne zamanlarımı ve hatıralarımı hatırlatır.
Relic yapıcam diye eline tornavidayla gitarı verip, yarım gün kendi haline bırakılmış 3 yaşındaki çocuk elinden çıkmış işlere hiç girmiyorum. Kaliteli relic işlemi bile bana çok anlamsız geliyor.
Bana göre de aşırı saçma.. Hani gitar kendi yaşlanır, üzerinde vuruğu boya döküntüsü olur onlara eyvallah.. Ama yepyeni gitarı zımparalamak, yakmak nedir ya.. Güzelim gitarı yakıyorlar bir de.. Zaten bana hepsi yapay geliyor. Fender custom shop relicler bile sonradan eskitildiği anlaşılıyor. Eski, kendi halinde yıllanmış, yaşanmışlığı olan gitar bir bakışta anlaşılıyor.

Bağ benim belletirim misali sonuçta şahsın gitarı neticede. İstediğini yapmakta serbest bence.

Ama relic boya vb işleri düzgün yapabilen çok az. Gitarım temiz, şurda şu işlem yapıldı deyip garip fiyatlar isteyenler komik duruma düşüyor.

Gitara tornavida değdiği an değeri düşmesi muhtemel, bunu göze almak lazım bana kalırsa.

Relic, boyama, sticker falan gibi görsel modifiyeleri asla satmam denecek gitarlara yapmak lazım öbür türlü specler cidden fazla kişisel ve meraklısına hale geliyor.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim bu konu pek doğru yorumlanmıyor çünkü, adam Fender Meksika veya Amerika farketmez manyetik modifiyesi yapmış ve ikinci el fiyatının piyasa ortalaması atıyorum 50 ise 70e ilana koymuş neden çünkü manyetik modifiyesi var diyor. Tamam güzel diyelim yaptığın manyetik modifiyesi benim hoşuma gitti okey ama bana satarken stok manyetikleri vermiyorsun ki. Gitarın değeri 50 idi sen manyetikleri söktün değeri atıyorum 40 oldu yeni manyetikleri taktın hadi olsun olsun 55 olsun değeri. 70 olması için bana stok manyetikleri de yanında vermen lazım. Eyyorlamam bu kadar.

Relic, boyama, sticker falan gibi görsel modifiyeleri asla satmam denecek gitarlara yapmak lazım öbür türlü specler cidden fazla kişisel ve meraklısına hale geliyor.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim bu konu pek doğru yorumlanmıyor çünkü, adam Fender Meksika veya Amerika farketmez manyetik modifiyesi yapmış ve ikinci el fiyatının piyasa ortalaması atıyorum 50 ise 70e ilana koymuş neden çünkü manyetik modifiyesi var diyor. Tamam güzel diyelim yaptığın manyetik modifiyesi benim hoşuma gitti okey ama bana satarken stok manyetikleri vermiyorsun ki. Gitarın değeri 50 idi sen manyetikleri söktün değeri atıyorum 40 oldu yeni manyetikleri taktın hadi olsun olsun 55 olsun değeri. 70 olması için bana stok manyetikleri de yanında vermen lazım. Eyyorlamam bu kadar.
Orjinali de verse maalesef modlar hep zarar ettiriyor.

Farklılaştırma çok kişisel bir durum. Özel bir enstrümanınız varsa satmayacaksanız tamam. Ama kullanır 3 yıl sonra değiştiririm mantığı ile alınan bir ürüne yapılması mantıklı değil.

Geri