Glassy Sound...

benim bildiğim micro amp sese renk veya karakter falan katmıyor sadece booster olarak kullanılıyor. tabi bu benim duyduğum. ama haliyle sesi güçlendirdiğinde tonda bir değişiklik olur ama bu mxr ın kendi karakteri değil diye biliyorum.

Aslına bakılırsa parlak soundu elde etmek için dijitalden vazgeçmek ve sağlam bir konfigürasyon yaratmak lazım kanımca...
Emretiryakinin yolladığı kayıtlarda nedense bir yapay sound hissediyor insan.
Tamam belki hepimizin lambalı amplifikatör alacak parası olmayabilir ama aklıma gelen bu durumda :
Ya Vox Bulldog Tüplü analog pedal ki ne demek istediğimi ürünü incelerseniz anlayacaksınız...
Ya da analog pedal konfigürasyonu yapmak ... Bu arada mutlaka kullanacağınız analog pedal konfig. de bir noise filter (veya gate de olabilir ) ve compressor bulunmalı...
bunun haricinde Flanger ile bile kesinlikle parlak bir sound elde edilir...

bir telecaster ve fender blues jr. gibi bir amfi ile bu ton elde edilir bence. Daha uzayan, dolgun tonlar için araya ts9 tarzı bir pedal eklenebilir.

Selamlar, konuyu yeniden açıyorum çünkü uzun süredir bu sound’un üzerinde duruyorum. Dijital olarak işimi görüyorum, Bias FX kullanıyorum (gönül isterdi ki bir lambalı amfim olsun). Ancak uzun zamandır içimde hep olmuyor hissi var. Bazen tam tutturmuş gibi oluyorum ama biraz daha oynayınca iş daha da karmaşık bir hâl alıyor.

Aslında analog olsa sistem çok daha kolay olurdu diye düşünüyorum. Dijital tarafta ise piyasada lambalı amfi hissine gerçekten çok yaklaşan bir plugin olduğunu pek sanmıyorum. Yine de varsa ve yardımcı olabilecek biri çıkarsa çok sevinirim. Elimde bir Fender Standard Telecaster var. Şöyle bir ses de paylaşayım:

Dosyalar

Benim bu tip tonlari almamda yardimci olan en basit, ucuz ve güzel, yol volum potansidir. Treble bleed devreli bir volum potu gayet iş görür. Bir cok blues gitaristininde tonlarini öyle aldigini biliyorum. Ayrica volum potunu kisinca ton kompresorlenmis gibi daha hacimli bir hal alir ,bir miktar gain düser ama cam kirilmasi seklinde tabir edilen tonlarda boyle ortaya cikar. Ayrica cogu albumde bayildigimiz clean gitar tonlarininda volum potansi kisilarak ortaya cikiyor.

Benim bu tip tonlari almamda yardimci olan en basit, ucuz ve güzel, yol volum potansidir. Treble bleed devreli bir volum potu gayet iş görür. Bir cok blues gitaristininde tonlarini öyle aldigini biliyorum. Ayrica volum potunu kisinca ton kompresorlenmis gibi daha hacimli bir hal alir ,bir miktar gain düser ama cam kirilmasi seklinde tabir edilen tonlarda boyle ortaya cikar. Ayrica cogu albumde bayildigimiz clean gitar tonlarininda volum potansi kisilarak ortaya cikiyor.
Evet işe yarıyor. Ben onu input u biraz kısarak tamamlıyorum. Hatta ton potansını bile hafif kısıyorum.

Selamlar, konuyu yeniden açıyorum çünkü uzun süredir bu sound’un üzerinde duruyorum. Dijital olarak işimi görüyorum, Bias FX kullanıyorum (gönül isterdi ki bir lambalı amfim olsun). Ancak uzun zamandır içimde hep olmuyor hissi var. Bazen tam tutturmuş gibi oluyorum ama biraz daha oynayınca iş daha da karmaşık bir hâl alıyor.

Aslında analog olsa sistem çok daha kolay olurdu diye düşünüyorum. Dijital tarafta ise piyasada lambalı amfi hissine gerçekten çok yaklaşan bir plugin olduğunu pek sanmıyorum. Yine de varsa ve yardımcı olabilecek biri çıkarsa çok sevinirim. Elimde bir Fender Standard Telecaster var. Şöyle bir ses de paylaşayım:

Neural DSP Morgan Amp Suite. 15 gün denemesi var. Glassy mi değil mi bilemem ama alttaki playliste 2 3 backtrack üzerine yapabildiklerini dinleyebilirsiniz.

Ucuz değil. 100 EUR.

B

Geri