Greg Howe bu tonu nasıl elde ediyor

Bu adama hayranım fakat bi türlü ıntospection albümündeki gibi bir ton yakalayamıyorum bu adam ne kullanıyor olabilir sizce.

ya da burda (bu efsane bateri solosunu dinlemek istemiyorsanız 30 saniye ileri alın)

Ben çalım tekniğinden öte bir ton duymuyorum. Hafif drive biraz delay ve chorus.
Ayrıca duyduğumuz ses G.H. un amfisiden bire-bir çıkan şey de değil. Yani o bile alamıyor bu tonu 🙂 Mix masasında eklenen sürü ile dinamik işlemci, EQ ve modülasyon mevcut.

Bu adama hayranım fakat bi türlü ıntospection albümündeki gibi bir ton yakalayamıyorum bu adam ne kullanıyor olabilir sizce.

ya da burda (bu efsane bateri solosunu dinlemek istemiyorsanız 30 saniye ileri alın)

Böyle bir pedal olduğunu ilk defa fark ediyorum. Basit düşünen biri için biri boost üç tane drive pedalı demek ama tonal olarak fazlası var elbette. Firmanın özensizliği arkaya astığı kendi marka logosundan belli oluyor. Tanıtım videosu böyle mi yapılır? Dünyaca ünlü bir gitaristi bünyene katmışsın. Şu perdeyi bir ütüle be ya. Adamın altına çaycı sandalyesi koymuşlar, arkadaki gitarda gitar ayağı yok, duvara dayamışlar.

G.H. Öyle karakteristik bir tuşeye sahip ki, oraya dandirik bir ds-1 koysak aynı şey çıkar diye düşünüyorum. Hi-gain modu,güçlü ama yine de ebemizi ağlatmayacak seviyede görünüyor, çamurlaşmıyor. Mid karakterlerin önde olduğu karakteristik British soundu. Ama o gainde yine her telin tane tane duyulabilmesi? İşte o da amfi ve enstrüman kalitesi...

Genel olarak bana düşük gain seviyesinde göründü G.H Tuşesi çok kuvetli, fazla gain e ihtiyaç duymadığı çok bariz.

Son düzenleme:
Böyle bir pedal olduğunu ilk defa fark ediyorum. Basit düşünen biri için biri boost üç tane drive pedalı demek ama tonal olarak fazlası var elbette. Firmanın özensizliği arkaya astığı kendi marka logosundan belli oluyor. Tanıtım videosu böyle mi yapılır? Dünyaca ünlü bir gitaristi bünyene katmışsın. Şu perdeyi bir ütüle be ya. Adamın altına çaycı sandalyesi koymuşlar, arkadaki gitarda gitar ayağı yok, duvara dayamışlar.

G.H. Öyle karakteristik bir tuşeye sahip ki, oraya dandirik bir ds-1 koysak aynı şey çıkar diye düşünüyorum. Hi-gain modu,güçlü ama yine de ebemizi ağlatmayacak seviyede görünüyor, çamurlaşmıyor. Mid karakterlerin önde olduğu karakteristik British soundu. Ama o gainde yine her telin tane tane duyulabilmesi? İşte o da amfi ve enstrüman kalitesi...

Genel olarak bana düşük gain seviyesinde göründü G.H Tuşesi çok kuvetli, fazla gain e ihtiyaç duymadığı çok bariz.
Evet; böyle adamlar mümkün olduğu kadar transparan OD soundları ile çalmayı seviyor.
Önemli bir nokta, pedalın iki tarafı eşzamanlı kullanıldığında daha hi gain olan tarafın daha crunch olan tarafı boost etmesi. Shred ve metal kafalarında hi gain olan taraf od tabanlı bir şey ile iyice kompresli ve abartılı hale getirilir malum. Oysa burada tam tersi; bu da bence daha yüksek gainde de çamurlaşmayı önlüyor; düşük gainli crunch kısım bir nevi ekstra preamfi gibi çalışarak tonu daha derli-toplu tutuyor. Bu gerçekten işe yarıyor, ben de Nux Cerberus ile denedim. Shredvari abartılı kompresyona girmiyor ton, akorlar da distortion ile bile çatır çatır duyuluyor. Ancak distortionda gaini çok kontrollü kullanmak lazım, aksi takdirde "fuzz"laşıyor ton.

"By placing the High Gain first in the chain, you allow the Crunch voicing to overrule the High Gain while adding a few db to your volume. You lose some of the lows and highs, but this results in a focused and controlled mid-range that cuts through the mix."

Geri