Herkese selamlar, bu burgular hakkında birkaç sorum olacak, Schecter, Washburn gibi markaların bazı gitarlarında (bildiiğim kadarıyla Schecter 2009'dan sonra kendi üretimi olan kiliti burgulara geçmiş) bulunan Grover burguların hangi model olduklarını nasıl anlayabiliriz? Modelden kastım şu; Grover'ın klasik kilitli burgu mantığında, sapın arkasından kilitlenen bir modeli, akort ederken kulakçığı çevirdiğinizde otomatik kilitlenen bir kilitli burgu modeli ve kilit sistemi olmayan olmak üzere farklı model ve ölçülerde (12-1, 14-1, 18-1) birçok akort burgusu bulunmakta. Gerek ikinci el gitarların açıklamasında, gerek müzik mağazaların sitelerinde sadece Grover burgu olarak kaliteli bir komponentmişçesine servis ediliyor. Bazılarının arka tarafında 18-1 ifadesi yer alıyor ki bildiğim kadarıyla hassaslık derecesi sayı yükseldikçe artıyor. Eğer cevap bahsettiğim burgu modelinin kilitli olmayanlardan olduğu ise, kilitlilere göre stabilitesini de gerçekten merak ediyorum. Grover burguya sahip gitarlar çoğunlukla ortalamanın üstünde fiyat skalasında karşımıza çıktığından, bu parçayı ne zaman görsek "kaliteli bir gitarmış" ön kabulu ne kadar doğru olur merak ediyorum. Sonuçta bir kilit sistemi yoksa akort stabilizasyonuna ne kadar büyük bir katkı sağlayabiliyor öğrenmek gerek. Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim, sağlıklı günler...