KaRaBaSH demiş ki:ben gitarist-solistim. bunu söyleyerek başlayayım.
geçenlerde bir beste çalışmamız oldu. aktarayım.
basçı arkadaş çalışmada biz dinlenirken aldı benim gitarı eline, "abi ben gül'e(sevgilisi) bi şarkı yapcam şöle bi arpej çıktı ama.." falan dedi sonra ben bası aldım diğer gitarist gitarını, davulcu da geçti davula, ben basta önce arpejli , sonra da şarkının çıkış yaptığı yerde slapli bi partisyon yazdım, davulcu arkadaş aynı anda takıldı şarkıya göre, gitarist arkadaş bi yere bi solo patlattı falan, önce o şekilde doğaçlama gittik, sonra şarkı düzeni -verse'ler, nakarat öncesi köprü ve nakarat düzenlemesi- yaptık.gitarı ben aldım basçıya basını verdim, ben yaparken izleyen arkadaş uzmanlık alanını göstererek üstüne çeşitli eklemeler yaptı falan, düzenlemede gitar solosu ve bas solosuna bir yer verdik, güzel bir beste oldu. bu hafta söz yazacağız ve şarkı tamamlanacak, sonra da konserde gül'e diye çalıcaz.
açıkçası tam bir yolu yok, en güzel yol doğaçlama ve sonrasında azıcık ciddiyet.
bu arada, beste bitince kaydedip demo kayıt başlığına koyabiliriz, umarım.
başarılar 🙂
wma200 demiş ki:Dün bir uyandım gecenin bi yarısı ağzımda bir şarkı ve gözlerimde klip...Hemen telefonu aldım elime ve kaydettim şarkının sözlerini.Bu gün baktım öyle bir parça yok piyasada.Yani artık benim o parça