Guitar Rig Programı Için Midi Controller Yapmak? (yapıldı.)

1-2 gün içerisinde ben de başlayacağım bir tane yapmaya, guitar rig de çaldığım tonların hepsini tek amfiden almak çok pahalı ve benim için imkansız olduğu için biraz da merakın etkisiyle yapmaya çalışacağım. Sacthres bu konuda eklemek istediğin birşeyler varmı şunu da yap bunu da yap gibi, kaç tane buton olmalı, bu usb controller daki tüm tuşları farklı bir fonksiyona atayabiliyor muyuz aynı yolla, bunu olayı ne ve en başta "rejoice" ne için kullanılıyor hiç bilmiyorum 😀
edit: rejoice olayını çözdüm şimdi evdeki joystick lere bakayım, umarım çalışan bişeyler vardır 🙂

Bir marketten 7 TL ye bir joyistik aldım. Aynı senin yöntemle joyistiğin lehim yapabildiğim yerlere kablolar lehimleyip bir kasaya monteledim. Joyistik verisini klavyede tuşa dönüştüren bir ücretsiz bir program buldum ve guitar rigde tuşlara hangi özelliği atarsam ona göre kartı değişik işlevler için kullanabiliyorum. Bende de aynı güzel bir kasa yapma sorunu var.
Ahşap en güzeli olur ama elimde dekupaj ve matkap olmayınca çaresizlikten plastiği delip ona monteledim. Bu dert değil ama laptop ses kartı biraz hafif kalıyor, eski masaüstünün ses kartı da öyle. Şöyle işe yarar external ses kartı tavsiyesi bekliyorum.

Konunun üzerinden çok zaman geçmiş ama bende giriştim bu işe , bir gamepad ile olabilecek iş gerçekten bir kaç buton . Daha detaylı bilgi olabilir mi acaba ? Nerden buldunuz lehim yapacağınız yerlerin şemasını ?

İyi forumlar

Geri