Hakan Baysal - Ayrılık Türküsü 💔 (Ilık Rock tarzında son parçam)

Geçen ay Volkanxx ile telefonda konuşurken annesinin kanser olduğu ve söz&müziğini beraber yaptığımız bu şarkıyı kendisine bir an önce dinletebilmek için kaydetmemi rica etmişti. Aslında hiç planımda yokken bende önceliği bu parçaya verdim. Umarım annesi acil şifa bulur 🙏

Parçayı 97-2000 yılları arasında bir kış akşamı Volkan'ın evinde bestelemiştik. Şan bölümleri kendisine, genel düzenleme, solo ve nakarat sözleri bölümleri bana aittir. Şarkının sözleri bana Yaşar'ın(Günaçgün) ilk albümündeki Yaz Bitti parçasını anımsatır. Büyükada'dan yazlıkçılar çekilince yaz aşkları biter ve bomboş sokaklarda tek başınıza gezinirsiniz sap gibi 😊

Demo kayıtta yine Headrush Core'u kullandım. Gitarlarda solo için PRS Bernie Marsden ve tüm geri kalan işlerde Fender Player'ı kullandım. İlk defa Headrush'ta Hybrid ve Electric Piano efektlerini de beraber kullanma fırsatım oldu. Arkadan gelen yaylı tını direk olarak budur. Mastering için Bandlab'in hazır versiyonunu kullandım. Pena olarak eşimin yaptığı penaları kullanıyorum ve oldukça başarılılar 😍Parçanın ortasında ve sonunda 2'şer dklık solo olması nedeniyle 8 gibi uzun süre ortaya çıktı.

Keyifli dinlemeler 🤘 Geri bildirimlerinizi almaktan mutluluk duyarım 😊

Son düzenleme:
Allah acil şifalar versin emeğinize sağlık.
Arkadaşınızın annesine de acil şifalar diliyorum 🙏🏽
Arkadaşın annesine de şifalar diliyorum
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙏

Ya şu headrushta killswitch pedalıyla ile disco/rap yapmayı bile öğrendim ama bi vokal ayarlarını öğrenemedim 😆

Abi Ilık rock demesen iyiydi tarza 😁
Abi bu tarz için nasıl bi isim bulsak acaba 🤓

Eline emeğine sağlık gayet güzel olmuş Hakan hocam
Gitar tonu ve genel sound güzel olmuş.
Güzel görüşler için ayrıca teşekkür ederim 😊

@Hakan Baysal Abim öncelikle arkadaşın annesine Allah'tan acil şifalar diliyorum. En kısa zamanda sağlığına kavuşur umarım.

Parcayi da gayet beğendim 10 numara parça olmuş ikinizin de eline sağlık. Naçizane vokallere ek olarak gitar sololarinda bend ve vibrato kullanımı arttırılabilirmis (özellikle bi dizi nota çalıp son notada asılı kaldığında kulağım ister istemez bi vibrato aradı) hani çok güzel bi yemek yapılmış ama tuzu az atılmış gibi geldi bana naçizane.

Bunlar dışında 10 numara parça olmuş. Bi gün beraber şarkı patlatma dileğiyle diyip sevgi ve saygılarımı yolluyorum ikinize de. Elinize, emeğinize sağlık \m/

arkadaşın annesine Allah'tan acil şifalar diliyorum.
Öncelikle arkadaşın annesine acil şifalar dilerim🙏

Naçizane vokallere ek olarak gitar sololarinda bend ve vibrato kullanımı arttırılabilirmis (özellikle bi dizi nota çalıp son notada asılı kaldığında kulağım ister istemez bi vibrato aradı)
Vokal pedallarının ayarına gitar tonuna ayırdığım zamanın çeyreğini ayırsam büyük prodüksiyonu halletmiş olurum 😊 bendleri 1/4 oranında yaptım olabildiğince. Çok tadı kaçar diye bendi tadında bıraktım. Belki biraz daha 1/3 1/2 oranında yapıp karşılaştırmak lazım. Dün gitarları, bugün vokalleri yapıp şarkıyı yayınladım. O nedenle detaylı karşılaştırma yapma olanağım olmadı. Tabi bir gün beraber çalarsak fikirleri çalarken değerlendirmeyi bende isterim 😊
Güzel duygu yüklü olmuş,solo nun tonuna tutuldum,çok iyi olmuş🤘
Eyvallah Abi 🤘 Clouda atarım olmadı senin için 😁

Vokal pedallarının ayarına gitar tonuna vakit ayırdığım zamanın çeyreğini ayırsam büyük prodüksiyonu halletmiş olurum 😊 bendleri 1/4 oranında yaptım olabildiğince. Çok tadı kaçar diye bendi tadında bıraktım. Belki biraz daha 1/3 1/2 oranında yapıp karşılaştırmak lazım. Dün gitarları, bugün vokalleri yapıp şarkıyı yayınladım. O nedenle detaylı karşılaştırma yapma olanağım olmadı. Tabi bir gün beraber çalarsak fikirleri çalarken değerlendirmeyi bende isterim 😊

Eyvallah Abi 🤘
Abim benim dediğim biraz da kişisel bi mevzu ya. Benim kulağım aradı sadece yoksa bu hali de 10 numara. Yks muhabbeti bitsin dm kutundayim abi beraber çalma muhabbeti için not aldım kenara \m/

Geri