Öncelikle tüm herkese yapıcı geri bildirimleri/eleştirileri için tekrar çok teşekkür ederim 🙏 Gerçekten bu forumdaki kaliteli dinleyiciler olarak kendimi geliştirme fırsatını bana her zaman veriyorsunuz 😊
Cuma akşamı bi üstteki mesajımda görüldüğü üzere alkollüydüm. Detaylı inceleyememiştim dediğiniz gözle parçayı. Kusuruma bakmayın lütfen 🍻
Parçayı yayından kaldırıp tekrar tüm vokalleri silbaştan okudum ve tekrar yayınladım. İlk mesajda parçanın YT linkini güncelledim. Tekrar dinleyebilirsiniz. Auto Tune'suz versiyonu üzerinden de geri bildirim alabilirim 😊
@ilker hocam sizde ne kulak varmış öyle 😊 Solo kısmı için 7:00'da gerçekten sorun varmış. Soloya yarım ölçü erken girdiğim için olmalı o da. Ama genelde hiç sırıtmıyordu 😁 Ama müdahale edip düzelttim orayı da.
Ben de soloda özellikle dediğiniz improvise işini D üzerinden birşey düşündüm ama B üzerinden yine akıcı şekilde ilerlediğini düşününce çok değiştirmeye cesaret edemedim. Fakat çıkış tarafında 6:26'da solodaki hissiyat olarak hüznü arttıran değişimle yine aynı döngü ile çözüp parçayı fade out ile sonlandırmak yine alternatif bir çözüm oldu. Ancak dediğinize katılıyorum. Nereye çeksen gelirdi, hatta F# bile giderdi.
Fiziksel olarak stüdyoda olmayabiliriz belki ama Bandlab'in en sevdiğim tarafı sanal olarak stüdyoyu paylaşabilmek 😊 Sonraki parçalar için üyeliğiniz(ücretsizdir) varsa şarkı paylaşımı açabilirim fikir alabilmek için 🤘 Yumuşak tuşe konusu telleri tek tek bastığım yerlerde(clean ve solo) sert penalama olarak mı anlamalıyım? Eğer öyleyse eşimin tasarladığı penaların bir etkisi olabilir. Mixte Bandlab'teki hazır mixi kullanıyorum. Ama Headrush'ta gitar bloğumun sonunda paramatik EQ ile 80 Hz altını ve 8K üzerindeki sinyalleri kesiyorum. Keza bu kesmeyi kullandığım IR'larda da fix yapıyorum. Bir de şu güne kadarki tüm kayıtlarımın cep telefonuna kaydedildiğini de belirtmeden geçmeyeyim(Kayıtta PC kullanmıyorum). Büyük oğlana bi PC aldım olmadı parçayı indirdikten sonra Mix&Mastering olayına bakmam da fayda olabilir. Ama bu konularda futbol cahili kadınların ofsayta hakim olması kadar hakimim 🤣 Elbette öğrenilir onlarda zamanla. Santana örneği çok şık olmuş. Dikkate kesinlikle alıyorum 🤘 Aslında
@Semperfi bahsetti bend konusundan. Örneğin 3:19'da 1-2 saniye uzayan tam seslik bi bend olabilirmiş şimdi tekrar dinlerken farkettim. Biraz cıvkını çıkarırım diye elim mi çok gitmedi... Yani sizlerden geri bildirimler çerçevesinde tekrar dinleyince daha da şekilleniyor hadise 😊
Son halini yine buraya da ekledim parçanın. Tekrar teşekkür ederim herkese 🙏🤘