Hakan Baysal - Tek Bir Damla Gözyaşı 😢 ( Türkçe Sözlü Rock Şarkısı)

Son teklim, yeni hitim... Şaka be 🤣

Sözleri sanırım 19-20 yaşındayken yazmıştım. Büyükada vapur iskelesinden çıkarken Saat Kulesinden bir kızın elinde bavuluyla iskeleye yürüdüğünü hayal ederek sözlerin temelini atmıştım. Adayı bilmeyenlerin gözünüzde canlansın diye fotoğrafını koydum. Fotoda saat kulesi ve ileride kubbesi olan yer vapur iskelesidir.

1280px-IstanbulPrinceIslandSq.webp

2.şan bölümü Izzy Stradlin kadar ironik yazamasam da kısaca 'varsın gitsin' tadında yazıldı. Vokalde ince alaycılık biraz liseli havasında söylenmesinde az da olsa hissedilebilir.

Ufak tefek tuşe falsoları olabilir. Nihayetinde her zamanki gibi eğlencelik bir demo kaydı.

Davullarla ilgili geri bildirim ve eleştirileri için @blackfriday666'ya çok teşekkür ederim. Ama o çıkışta yine kendi bildiğimi okuyup double kick olayından vazgeçmedim. Ancak yeni olduğum bu davul alanında yine yeni şeyler öğrenme fırsatım oldu bu sayede 😊 Davulu Bandlabte yazdım bu arada.

Elde gitar adedi artınca farklı gitarları farklı kalınlık ve marka tellerle deneyimleme fırsatım oldu. Ana gitar PRS Bernie Marsden(0.13 D'Addario takılı) ve 4:37'de sağdan giren drop D(ne kadar çalarım ya 🤣) ile çıkış solosunda ise Gibson SG Tribute(Ernie Ball slinky 0.10)ona eşlik etti.

Kayıtta Headrush Core hem gitar hem vokal için kullanıldı. Looperını bu kadar kullacağımı hayal bile edemezdim.

Malum Roland go mixer Pro ile telefona kayıt yapıldığı için kayıt kalitesi buna rağmen tatmin edici.

Çok uzattım 😊 Keyifli dinlemeler 🤘

Edit : İntro fikri eski gitaristim İlker Tüfekçi'ye aittir.

Son düzenleme:

Geri