Hakan Baysal - Tek Bir Damla Gözyaşı 😢 ( Türkçe Sözlü Rock Şarkısı)

Son teklim, yeni hitim... Şaka be 🤣

Sözleri sanırım 19-20 yaşındayken yazmıştım. Büyükada vapur iskelesinden çıkarken Saat Kulesinden bir kızın elinde bavuluyla iskeleye yürüdüğünü hayal ederek sözlerin temelini atmıştım. Adayı bilmeyenlerin gözünüzde canlansın diye fotoğrafını koydum. Fotoda saat kulesi ve ileride kubbesi olan yer vapur iskelesidir.

1280px-IstanbulPrinceIslandSq.webp

2.şan bölümü Izzy Stradlin kadar ironik yazamasam da kısaca 'varsın gitsin' tadında yazıldı. Vokalde ince alaycılık biraz liseli havasında söylenmesinde az da olsa hissedilebilir.

Ufak tefek tuşe falsoları olabilir. Nihayetinde her zamanki gibi eğlencelik bir demo kaydı.

Davullarla ilgili geri bildirim ve eleştirileri için @blackfriday666'ya çok teşekkür ederim. Ama o çıkışta yine kendi bildiğimi okuyup double kick olayından vazgeçmedim. Ancak yeni olduğum bu davul alanında yine yeni şeyler öğrenme fırsatım oldu bu sayede 😊 Davulu Bandlabte yazdım bu arada.

Elde gitar adedi artınca farklı gitarları farklı kalınlık ve marka tellerle deneyimleme fırsatım oldu. Ana gitar PRS Bernie Marsden(0.13 D'Addario takılı) ve 4:37'de sağdan giren drop D(ne kadar çalarım ya 🤣) ile çıkış solosunda ise Gibson SG Tribute(Ernie Ball slinky 0.10)ona eşlik etti.

Kayıtta Headrush Core hem gitar hem vokal için kullanıldı. Looperını bu kadar kullacağımı hayal bile edemezdim.

Malum Roland go mixer Pro ile telefona kayıt yapıldığı için kayıt kalitesi buna rağmen tatmin edici.

Çok uzattım 😊 Keyifli dinlemeler 🤘

Edit : İntro fikri eski gitaristim İlker Tüfekçi'ye aittir.

Son düzenleme:
Giriş kısmında ikinci tekrarın başladığı yerde ölçüye uymayan bir nota var, muhtemel parçanın ilk başındaki ölçüye başlangıç notasını sustan sonra koyup, ikinci tekrarda o kısmı düzeltmek lazım. ilk söz kısmı yeterince parlak değil bazı yerlerde harfler yutulmuş hissi var. ara solo kısmı iyi ancak yüksek frekanslar çok mu kırpılmış bilemedim ses biraz boğulmuş (kompresör ayarı ? ) ikinci söz kısmı tonaliteye daha uygun, sözler gitarın altında kalmış orasını biraz toparlamak lazım. elekrogitar nota ve akorları gürültülü, akorların kulağa daha anlaşılır gelmesi lazım. ( mastering yaparken phase shifting gerekiyor mu ?). melodi güzel, biraz daha improvize dilse armoniyi daha ön plana çıkarabilir. füg tarzı bir çalışmayı denemenizi öneririm, daha zenginlik katacaktır.

@ilker hocam değerli eleştiriler için öncelikle çok teşekkür ederim 🙏

Giriş kısmında ikinci tekrarın başladığı yerde ölçüye uymayan bir nota var, muhtemel parçanın ilk başındaki ölçüye başlangıç notasını sustan sonra koyup, ikinci tekrarda o kısmı düzeltmek lazım.
Loop kaynaklı ölçüde çok küçük uyum sorunu diye düşünüyorum dediğinizi. Çok tırmalamadı benim kulağımı dediğiniz yer 👍

ilk söz kısmı yeterince parlak değil bazı yerlerde harfler yutulmuş hissi var.
İlk şan kısmı arpeji üstüne döndüğü ve kızın gidişini anlattığı için coşkulu(sizin ifadenizle parlak) değil. Tamamen hikayeyi anlatırken o şekilde vurgulamak istememdendir diyeyim. Ancak kelime yutma derken vokal ayarlarında Headrush'ta De Esser seviyesini biraz yukarıda tutmuş olmamdan olabilir. Bu bazı ifadeleri biraz törpülüyor ister istemez bu pedal.

sözler gitarın altında kalmış orasını biraz toparlamak lazım. elekrogitar nota ve akorları gürültülü, akorların kulağa daha anlaşılır gelmesi lazım. ( mastering yaparken phase shifting gerekiyor mu ?)

ara solo kısmı iyi ancak yüksek frekanslar çok mu kırpılmış bilemedim ses biraz boğulmuş (kompresör ayarı ? )
Buralarda sanırım pedal ve amfi ayarlarına da bakmam gerekebilir. Normalde gitar bloğunun sonuna paramatik eq kullanarak 80 hz altı ve 8K hz üstü sesleri kesiyorum.

Kayıt konusunda maalesef oldukça amatörüm(ama bu ruhu korumaktan da keyif alıyorum). Siz ve sizin gibi eleştirileri kendi gelişimim açısından oldukça önemsiyorum. Bu konularda gidecek oldukça fazla bir yolum var. Gerçi benim kayıt olayları biraz da evde can sıkısıntısından örgü yapan teyze modunda oluyor ister istemez(3 çocukla zor bu işler) 😊

Son düzenleme:

Geri