...ALBÜMLERİN ANALİZİ...
Herkes Haluk Levent i üzerine çekmeye çalışıyor albümü kendi istediği gibi yaptıracağını sanıyor...Hem de en sevdiği parçaları ya Salıncaklar ya da Zor aşk gibi şarkılarken.
Peki Halukweb neden bu kadar çok eleştiriyor biliyor musunuz ?Çünkü onlar bu işin Bir Erkeğin Günlüğü(B.E.G)nden sonraki kötü gidişin devam etmesinden korkuyor…B.E.G albümünün hangi şarkıları Haluk Levent bir bakalım..(Sen Gidince,Ben Ölmeden,Dağlara küstüm ve az çok Yalan kendini bu albümde bu kadar göstermiş.);Şimdi ise Türkiye Turnesi 2003 bu albim Haluk Levent in bu baskıdan bir nefes almak istiyorum dediği bir albüm (“bence” gibi şeyler kullanmıyorum bu böyledir..Başka görüş kabul etmiyorum yani
😀)Tek başımıza,Dert olur gibi iki güzel şarkıyı da içinde barındırıyor diğerleri favori zaten.Olması gereken bir albümüydü ? Evet..sanki Haluk burada joker hakkını kullandı…İyi de yaptı.
;Şimdi Haluk Levent in söz ettirmem dediği albüme Aç Pencereni ye girdik en hit Dönmen Lazım ama değişime uğrayan bir şarkı sertken hafifledi herkes şaşırdı yine şirket işidir..Hafif şarkılar da heralde Haluk pes bu kadar olmaz artık dedi klip versionunda düzenledi güzel oldu diğer şarkılar da popüler şarkılar diyemeden geçemiyorum. Corc bush u geçersek..Bana göre orta bir albüm solo yönünden çok zayıf gitaristi hiç sevmedim.Haluk böyle bir albümü kendine yakıştırıyor ise değiştiğini kabul ediyor demektir ve bir daha Arkadaş albümünü göremeyeceğiz yani, ya da bir Ayrılık….;Annemin Türküleri albüm iyi ya da kötü her şeyi geçtim albüm bir kere sert.. Çok güzel parçalardan seçilmiş güzel bir albüm türkü ve Haluk süper ama artık bu kadar cover yeter.. gitarist yönünden hiç iyimser bakmıyorum…
Şimdi dikkat ettiyseniz ya da bazılarının dediği gibi Aç P. Albümü gibi olacak bu albüm kimi leri solosu olmayan bir albüm olduğunu söylüyor..Şunu diyorum solosu olmayan albümün RUHU YOK demektir.Bu benim kuramım..Ve eğer solo yoksa neden Serdar Öztop ?Sonra Haluk neden bağırmıyor müzik sertliğinden ayrı bir durum Haluk un da sesinin sert olmasını istiyorum ya da genel kemikleşmiş dinleyicilere bakılırsa çoğunluğu bunu fark edecektir...Örneğin
😀önmen Lazım dediğimiz en hiç parça sanki konuşuyormuş gibi söylendi diye bir lafta çıktı..Bağır yaa
😀 sıkıyorsa desinler öyle bir daha…Sözler konusunda bir şey demiyorum tabi akşamlar nerelerdesin bir gece vakti gibi parçalardan sonra cesaretin ustadır gibi parçalar çok abes kaçıyor… Bu da bir yanlış benim eleştiremediğim sustuğum pustuğum albümler Kral Çıplak a kadar arkadaş yani ses çıkartamıyorum o albümleri çıkardığı için tebrik ediyorum helal olsun..Ama asıl memnuniyet geçmiş değil gelecektir..Dinleyicilerini memnun et Haluk abi eğer bizi memnun etmezsen kimi edeceksin..İlk olduğun gibi ol Haluk abi bu dinleyicilerine kulak ver biz seni böyle istiyoruz…KÖTÜ GİDİŞE DUR…Yaşasın;Yine Ayrılık, Arkadaş, Bir gece vakti, Mektup ,Yollarda, Kral Çıplak,
www.Leyla.com
Bu Yazımı Halukweb te açtım..Buraya da kopyalama gereği duydum...Düşüncelerinizi bekliyorum ama Haluk Levent i takip eden insanlar yorum yapsın..