2006 yılının en çok satan albümü en fazla tartışılan ve hatta aşağılanan İsmail Y.K.’nın “Bomba Bomba” adlı albümü oldu.
Müyap tarafından açıklanan listede oldukça ilginç doneler yer alıyor.
Listede hiçbir rock albümünün yer almaması Michaelshow.net in daha önce iddia ettiği rock müziği düşüyor tezini de bir kez daha doğruladı. Listenin en büyük iki sürprizini ise bir çok sanatçı tarafından vokali nedeni ile eleştirilen Demet Akalın’ın 147 binlik bir tirajla 13 sırada yer alması olurken Türk sanat müziğinin unutulmaz vokali Belkıs Özener’in 146 binlik tiraj ile 14 sırada yer aldı.
Listede en fazla dikkat çeken şey ise satışların geçen seneye oranla daha da düşmesi oldu.
İşte 2006 yılının TOP 15 Satış Listesi :::
1- İsmail YK - Bomba.bomba.com /540 bin
2- Serdar Ortaç - Mesafe /430 bin
3- Kenan Doğulu - Festival / 285 bin
4- Mahsun Kırmızıgül - Dinle / 230 bin
5- Nazan Öncel - 7'n Bitirdin /210 bin
6- Funda Arar - Son Dans / 196 bin
7- Ferhat Göçer - Ferhat Göçer / 186 bin
8- Gülben Ergen - Gülben Ergen / 180 bin
9- Gülşen - Yurtta Aşk Cihanda Aşk / 171 bin
10- Hande Yener - Apayrı / 165 bin
11- Sezen Aksu / 152 bin
12- Yıldız Tilbe - Tanıdım Seni /150 bin
13- Demet Akalın - Kusursuz 19 / 147 bin
14- Belkıs Özener - Yeşilçam Şarkıları / 146 bin
15- R. El Roman - Gönül Yarası / 132 bin
Alintidir
http://www.michaelshow.net/news.asp?haber_no=3484
Bunu neden Haluk Levent basligi altina koydum diyeceksiniz.. Ben 1994-1999 yillari arasinda Haluk Levent ile buyurken listenin ilk basinda 900.000 satisla "Bir Gece Vakti" albumunun oldugunu hatirladim bir an. Sorun Turk-rock'inin gercekten dustugu nokta. Tamam elit olalim, sadece bizler dinleyelim, marjinal takilalim, hatta bir zamanlar hepimizin dinledigi Haluk Levent'i de yerden yere vurmak moda ya, biz de bunu yapalim, anadolu cocuklari ismail yk dinlemeye devam etsinler...
Kaliteli olan bir seyin populer olmasini neden istemiyor bir cok rock dinleyicisi? Butun halk rock dinlese artik onlar arabesk dinlemeye baslarlar herhalde... Neyse iyi gunler...