Hangi amfiyi tercih etmeliyim

• Konuyu açan Konuyu açan roswall
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lambalı amfi almak istiyorum. Bu konularda çok bilgili değilim ama lambalı amfilerin head amfi diye geçtiğini duymuştum. peki, kombo amfiyle headın farkı nedir ikiside aynı mıdır aynı sıcak tonu mu verirler nedir bu iki amfi arasındaki fark? aydınlatıp yardım ederseniz çok mutlu olurum

Head (kafa) amfiler ses çıkartmaz içinde sadece amfi devresi vardır, bunun için kabine yani özel ohm değerleri olan hoparlörlere ihtiyaç duyar. Combo amfilerde amfi ve hoparlörü bir bütündür, bu yüzden ayrıca kabin almanıza gerek kalmaz.

evet fark ettim lambalıların hepsi baya pahalı bu attığım işimi görür mü hocam debut 50 r
Pedallarla vs kullanıyorsan işini görür, zaten apartman dairesinde oturuyorsan sesi 1, 1.5 kademeden öteye açamayacaksın. Ama gerçek bir lambalı anfi çalsan aradaki farkı anlarsın onlardaki yırtıcılık, ataklık, havayı itiş etkisi (kullandığın speaker ve kabinle ilgili) bunlarda yok tabi. Ama canlı çalarken bir barda yada stüdyoda, gerçek bir davul altında ezilmez, kullanabilirsin açıldığında sesi o kadar yüksek yani.

Buna alternatif olarak Orange Crush 35 ve üstü bakabilirsin
Laney Lionheart LF60-112 olabilir , bunlar full transistörlü anfiler,
Boss Katana Mk2-3, Line6 Catalyst, Blackstar IDX falan bunlar da dijital modellemeli anfiler, yani processore hoparlör bağlanmış gibi düşünebilirsin.

Son düzenleme:
Pedallarla vs kullanıyorsan işini görür, zaten apartman dairesinde oturuyorsan sesi 1, 1.5 kademeden öteye açamayacaksın. Ama gerçek bir lambalı anfi çalsan aradaki farkı anlarsın onlardaki yırtıcılık, ataklık, havayı itiş etkisi (kullandığın speaker ve kabinle ilgili) bunlarda yok tabi. Ama canlı çalarken bir barda yada stüdyoda, gerçek bir davul altında ezilmez, kullanabilirsin açıldığında sesi o kadar yüksek yani.
bu işlerde biraz yeni olduğum için terimler kafa karıştırıyor ama az çok anlamaya başladım hocam ben galiba bu amfiyi alıcam gibi son olarak sizin attığınız amfilerede bi göz atayım

Buna alternatif olarak Orange Crush 35 ve üstü bakabilirsin
Laney Lionheart LF60-112 olabilir , bunlar full transistörlü anfiler,
Boss Katana Mk2-3, Line6 Catalyst, Blackstar IDX falan bunlar da dijital modellemeli anfiler, yani processore hoparlör bağlanmış gibi düşünebilirsin.
hocam peki positive gird 2 hakkında düşünceleriniz neler

Positive Grid Spark 2'den bahsediyorsan o da taşınabilir, modellemeli bir anfi aslında. Evde kendi halinde takılacaksan yeterli, ama konser vs durumları olacaksa kendi üstündeki speaker ile yeterli olmaz. İçinde teknolojik her tür ıvır zıvır var fakat gerçek bir gitar anfi speakerına sahip değil (Boss Katana Mk2 yada diğer Catalyst falan gibi değil) Send/Return girişleri yok gerektiğinde preamp/dijital modellemeyi devre dışı bırakıp saf kabin olarak kullanamazsın (harici preamp - anfi/sim pedalları ile). Kolay kullanımlı, taşınabilir pratik yapma anfisi diyebiliriz.

Geri