Hangi ekipman

Herkese selam

Dream Theater bu parçasını cok seviyorum. Ozellike 4.dak ve 4.30 kadar olan solo da herhangi bir efekt aleti kullanıyor mu ? Yoks petrucci nin parmaklarının performansı mi
Cok merak ediyorum çocuklar 😊
Çalmiyorum ama bu parçayı çalmayı cok isterdim. Hele sözleri harika
Abartıyor muyum bilmiyorum ama böyle sololarin olduğu parcalar bizim gruplarda yok sanki ne dersiniz

Efekt olarak, delay ve reverb haricinde -ki çoğu soloda mevcuttur onlar da- bir şey duyulmuyor. Tuşe bazında da bir şey yok bana göre. Kullanılan manyetikler, amfi ve daha nicelerini hesaba katınca o dolgun ve tatlı solo tonu ortaya çıkıyor. Ben de pek severim fakat uygun ekipmanla bu tonu almak pek zor değil. Tabii yine eli yüzü düzgün şekilde çalmayı bilmek şart. Bir gün çalarsınız, gerçekten çok istiyorsanız.

Böyle sololardan kasıt daha ağır tempolarda ve melodik sololarsa, bizde de bulunur. Adını duyduğumuz, ünlü grupların ya da gitaristlerin dışında da pek çok müzisyen var. Bu adamın yazdıklarına yakın şekilde yazan -ve çalan- da mutlaka vardır çünkü Petrucci de bir sürü kişiye de ilham olmuştur..

Böyle isim yapmış gitaristlerin kendine has bir imzası var. Ben Petrucci'nin özellikle geçmişte yaptığı işleri ve kendine has yaklaşımları pek severim.

Bu arada tabii ki abartmıyorsunuz, her dinleyicinin müzikten aldığı tat kendine özel 🙂 Aynı tadı başkalarında bulamazsanız da doğaldır.

Geri