İlk ve tek olacak bir gitar arıyorum arkadaşlar.Bunun için gerçekten bilgili insanlara ihtiyacım var.
Gitarda aradıklarım açıkçası çok fazla...
Ağırlıklı olarak Heavy metal dinliyorum.Sert ve tok tonlar , Kirk Hammet soloları filan filan...Kısacası Metallica ve türevleri 🙂
Ama alacağım gitarla sürekli metal değil farklı müziklerde çalmak isterim.Dinlediğim bir çok müzik türü var.
Mimarlık öğrencisiyim görüntü benim için mühim.
Bu aralar İbaneze bi sempatim var..Neden hiç bi fikrim yok.
Fiyat sınırı yok.
Düşüncelerinizi/Önerilerinizi benimle paylaşın.Şimdiden Çok teşekkür ederim...
--Gelen Cevaplara Göre Düzeltme :
İyi bir amfi 2 gitar kabulümdür.
Alacağım ilk gitar Metal tonlara yatkın gür ve soloya uygun bir gitar.
Öneriniz nedir ?
Açık söyleyeyim, böyle bir gitar yok. Böyle bir amfiyi bulmak -lambalı, modelleyici vs.- mümkündür ama gitar biraz zor. Hem metal çal, canın istedi blues, progressive, hard rock takıl, yok. Amfiyi esnetirsin, gain düşürür, crunch veya clean tona çekersin, olmadı drive tarafına atar, pedal ile boostlarsın ama, gitarı bu kadar manipüle etmek mümkün değil. Gitar amfiden biraz daha inatçı ve esnemeyen bir enstrüman.
Benim tavsiyem öncelikle ENGL Screamer çapında bir amfi. Gitar olarak biraz kararsız kaldım. Gerçi Hammaet soloları bana tok da gelmiyor ki bir de Ibanez seven adamsın, Gibson al da denmez. En fazla HSS veya HH bir Fender veya coil taplı birşeyler al denir.
Neyse amfi benden olsun da, gitarı arkadaşlar söyler nasılsa.
Oyle yapmayı duşunuyorum.Floyd rose ile uğraşamam 😀Ne alırsan al sabit köprülü bir gitar al o fiyata..
Evet gitarda yeniyim.Her çeşit enstruman çaldım gitar çalmadım 🙂Sx'e başla. giriş seviyesindeki en oturaklı sesleri duyabileceğin gitarlar. Ama gitarist bir arkadaşınla gitmeni öneririm. "0" sın galiba gitar hakkında. Yanlış bir karar müzikten soğutabilir 🙂 Kolay gelsin.