+1 Aynen katiliyorum.Benim basit bir denklemim var. Bütün ekipmanı ikiye ayırıyorum. A) Gitar B) Amfi ve diğerleri
Gitar için ne kadar harcanıyorsa diğerleri için iki katı harcanmalı ki ton ve keyif olsun. 500 liralık gitara, 1000 liralık amfi bana göre keyif almak adına harcanması gereken en az tutar.
Amfi ve kabin için 2500-3000 TL gibi bir tutar harcadığınız takdirde ucuz veya çok pahalı bütün gitarlarda kullanabileceğiniz ömürlük bir yatırım yapmış oluyorsunuz. Ve inanın 3000 TL amfi/kabin ile ucuz gitarlardan hiç almadığınız tonları alıyorsunuz ve ucuz gitara bakış açınız değişiyor.
Gayet iyi1000 gitar 900 amfi yapıyorum memnunum 🙂
Bakim daha mantikli. Bakimdan sonra elinizde 750 liralik bir gitar olacakmis gibi dusunun. Iste olay burda basliyor zaten Slflr gitar icin konusuyorum gitardaki farki hissetmek icin elinizdeki gitarin 2-3 misli para harcamak gerekiyorki "vay iyimis bu gitar" demek icin. Ama 300-400 liralik bir ekipman farki sesten alinan zevki 2 ye katliyor birdenBence bir problem yok. Elbette her zaman çıkartıp 2000 tl verecek gücüm olmayabilir sonuçta maaşı aldığınızda anında eriyor genelde. Ama şöyle bakınca bazı insanlar iki sene de bir 3500-4000 bin lira veriyor telefona. Hepsi de zengin değil. Zevk meselesi yani. Muhtemelen yazın kendimi biraz sıkıp böyle bir para oluşturmaya çalışacağım ama fikir edinmek istiyorum. Elimde cort x1 var ne hurda halde. Kabloları falan kopuk, klavyesi çok rezil durumda. Mesela bu gitarın bakımını yapıp kalan parayı komple amfiye gömmek mi daha mantıklı olur yeni ama ucuz bir gitar mı?
Tabii ki Bakimdan sonra bile ki bakim yapan amca zaten soyler gitarda teknik problemler devam ediyorsa degistirmek gerekirCort x1 de o gecerli degil bence, evde cort x1, ht20 amfi var (3200 lira amfi 500 600 de sanirim gitar). Ayni sekilde fender strat ve hybrid hartke var. Ikinci el fiyatlari arasinda 1000-1500 lira gibi bir fark var gerci ama ton farkini tahmin edebilirsiniz. Ton farki fiyatla lineer olarak artmiyor, stratla suhr arasindaki fiyat farki 2.5 kat ama 5 6 katlik bir sound farki var. Yani cok ucuz bir gitar silver jubilee ya da mark 5 gibi bir amfidense bunlarin yari fiyatina amfi 1000 1200liralik gitarla cok daha iyi sound almaniz kesin gibi.
Cort x6 ve avt gibi hybrid amfi olsa daha iyi olabilir x1 ve iyi bir amfi yerine. Ya da mex strat laney cub serisi gibi. Yani en alt seri gitara yonelmektense 1 ust seri gitar ve daha dusuk bir amfi uzun surede daha tatmin edici olur. x1 deli gibi akor kaciriyor, amfi super olsa bile sinir bozucu olabilir.
Bence düşürebilirsen temiz japon jackson dk2 bulursan uzun zaman se idare eder. Çok güzel gitarlar yanına da marshallın eski seri 30 luk transistörlü amfi alırsan pedal desteği ile seni idare eder. Bazen düşüyor satılıklara takip edersen yakalarsın.Şimdi iki farklı mesaj var ortada. Ben zamanında 350 liraya aldım ama şimdi dediğiniz gibi 500-600 lira arası. Tedirgin olduğum konu da o. Farklı bir gitara yönelsem en kötü yine o civarda bi para gidecek ama bakım oldu mu 2000 liranın çok büyük bir kısmı amfiye gidebilir. Gitar da pek kaliteli değil farkındayım ama maalesef para kısıtlı olunca bir şeylerden feragat etmek gerek.
O metal tarzı için uygun sanırım, bana pek hitap etmiyor gibi geldi 😀Peavey rotor exp var düşünürsen acayip güzel duruyor işçilik olarak
Peki 1350₺ye epiphone lp ultra pro alıp 400₺ye bir amfi alsam?kesinlikle elektroya 1500 verip amfiye 250 vermemelisin. 250ye aldığın ufak bi amfiye bağladığın 3 bin liralık gitarla 700liralık gitar arasındaki farkı anlayamazsın. olay amfide bitiyor denilebilir... yerinde olsam 1000tl gitar 750amfi yapardım veya bütçemi hiç esnetemeseydim ses kartı alırdım
Marka/model olarak (hafif çalmadığım için) fazla bi bilgim yok ama Fender iyidir 🙂
Biraz marka takıntım var da, SX düşük profilli bir marka gibi geldi, ama değerlendireceğim.Strat düşünürsen SX markasına bakabilirsin. Kalan 1000 liraya Fender Mustang 3 amfi bakabilirsin. Forumda SX hakkında baya dolu bi seksen sayfa var. Naçizane tabi. Selamlar.