Merhaba, 30 yıldır müzikle uğraşan ve aktif olarak sahne alan biriyim. Çok aşırı kaliteli bir gitar almadığınız sürece alacağınız her gitar sahnede size aynı performansı sunar. İş sadece gitar ile bitmiyor, işin içinde pedallarınız amfiniz ve herşeyden daha önemlisi tuşeniz var. Yani gitara bu kadar anlam yüklemenize gerek yok. Aldığınız gitarda herhangi teknik bir arıza yoksa, sahnede her türlü sizi götürür. Çok net söyleyim, benim squier tele ile hard rock, heavy metal çalmışlığım da var EMG manyetikli gitarla duman çalmışlığım da var. Seyirci tarafında ekipmanınızın çok bi önemi yok, düzgün çalabildiğiniz sürece neyle çalarsanız çalın. Sapı konforsuzmuş, manyetiği single'mış farketmez, derdiniz çalmaksa çalarsınız. Derdiniz ekipman geyiği çevirmekse elinize Fender'de alsanız Gibson'da alsanız ortaya bişey koyamazsınız. Özetle kayıt almayacaksanız sadece performans için kullanacaksanız çok rezil, arızalı bir cihaz kullanmadığınız sürece sonuç alabilirsiniz. Bunu demeyecektim ama tutamıyorum kendimi, bir dost veya bir abi tavsiyesi niyetiyle yazıyorum, yorumum sert gelirse kusura bakmayın; hangi gitarı alması gerektiğini internette araştıran birinin tuşe anlamında bir tecrübesi yoktur o nedenle de hangi gitarı alırsanız alın sonuç çok memnun edici olmayacak. Tavsiyem; amfiye takınca cazır cuzur etmeyen arızası olmayan bir gitar alın, doğru düzgün bir bakıma sokun ve oturup gitar çalım tekniğinizi geliştirmeye vakit harcayın. Tekniğiniz gelişince en kötü gitarla bile sizi dinleyenleri mutlu edebilecek kadar çalarsınız, inanın bana. Yatırımı alet edevata değil kendinize yapın.