Hangi Epiohone Les Paul

Merhaba, yakın zamanda bir Epiphone Les paul almayı düşünüyorum. Ancak hangisinin kaliteli olduğunu tam olarak bilmiyorum. Öncelikle şunu belirteyim düşündüğüm gitar Gibson les paul tarzı olmalı yani bildiğimiz klasik Gibsonlardan. Bu yüzden special serisini düşünmüyorum.
Eldeki seçenekler:
-Epiphone LP Kore
-Epiphone LP Standart
-Epiphone LP Tribute
-Epiphone LP Plus(Top)
-Epiphone LP Standart 50s
(Standartta bir sürü seri var)
-Epiphone LP Ultra
-Epiphone LP studio

Özetle,Epiphone Les Paul'un bir sürü serisi var.
Şimdi benim asıl almak istediğim Kore. Çünkü, diğer Epiphone'lar özellikle Studio çok kaliteli gibi duruyor fakat Çin üretimi.
Gibson'a en yakın olabilecek gitar Kore üretimidir diye düşünüyorum. Ayrıca şunu da belirteyim daha çok rock, hard rock ve alternatif rock vs çalıyorum bazende metal ama çok ağır değil. Hem o blues tonlarını hemde gümbür gümbür distortonu istiyorum zaten bu yüzden Les Paul. Geniş ton yelpazesi olan ve kriterlerime uyan gitar hangisi?, Görüşlerimde ne kadar haklıyım? Ve hangi Epiphone Les Paul'u almalıyım, farkları neler?
Teşekkürler.

Hiçbiri. Bence kesinlikle Sire Lary Carlton L7 almalısın. Gibsonla kapışır.
Merhaba, teşekkürler. Niçin böyle düşünüyorsunuz? Sireleri çok duydum ve çok iyi yorum yapılıyor ancak size epiphoneden daha iyi olduğunu düşündüren şey nedir? Sonuç olarak piyasada hem çok tutulan hemde bilinen bir marka değil. Niçin gibsonun markası varken sire alırdınız?
Teşekkür ederim.

Merhaba, teşekkürler. Niçin böyle düşünüyorsunuz? Sireleri çok duydum ve çok iyi yorum yapılıyor ancak size epiphoneden daha iyi olduğunu düşündüren şey nedir? Sonuç olarak piyasada hem çok tutulan hemde bilinen bir marka değil. Niçin gibsonun markası varken sire alırdınız?
Teşekkür ederim.
Ben S7 Fm kullanıyorum New Gen versiyonunu. O gitarı alırken L7 de bizzat denedim. Hatta ben P90 manyetikli versiyonuna hastayım. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Gibson fender gibi markaların bir "Marka Büyüsü" var. Özellikle Bu iki marka o paraları haketmiyor çooook çok elit seviye olanları dahi dünya genelinde büyük tartışma konusu artık. Fiyat Performans eğrisi açısından herkes uyanıyor artık diyebilirim. Epiphone zaten Gibsonla aynı tadı veren bir gitar olmadı hiçbir zaman. Kaldı ki çok pahalı olanları da gibson fiyatında.

Sire için de şunu söyleyeyim her detayını düşünmüşler hiçbir noktası "ucuz ve baştan savma" değil. Kilitli burglar mesela kalitesiz değil harbi kilitli. Tonu da bozmuyor tona katkısı var metalik ve elektronik aksamların. Manyetikleri de bir acayip. İçeriğini bilmiyorum ama çok çok iyi soundları var. Gerçekten şuan 700 euroluk bir Sire gitar aldığında onun sana yaşatacağı rahstlık ve performans kesinlikle 4 katı fiyatta. Adamlar oturup düşünmüş. Şimdi de Q serisiyle PRS in içinden geçecekler.

S serisi Fender ve Suhr a rakip ( ciddi rakip bak ) L serisi Gibsonlara baya baya rakip. Q serisi de PRS.

Ben çok memnunum. 2. Sire yi de almak üzereyim.

Büyük markanın büyük alt markası sana premium hissettirmeyecektir diye düşünüyorum.

Tonlarca karşılaştırma ve inceleme videosu var.

Tercihin bir SG ya da Lespaul kasa single cut bir gitarsa ksrşılaştırma videolarına bir bak istersen sevgili dostum.

Yani özetle epiphone alsam memnun kalmayacğımı mı söylüyorsunuz özellikle kore alsam?
Memnun kalmazsın diye bir durum yok, Epiphone bundan 10-15 yıl önce fiyat/performans gitarıydı (1000Tl'ye burun kıvırdığımız gitarlardı), bugünün ekonomisine göre daha ucuzdu, şu anki durumlar dahilinde sıfır yada ikinci el piyasası çok yükselmiş durumda , yine görüntü ve şekil olarak aradığın belli bir renk varsa (mesela tobaccoburst, silverburst, plain top falan gibi) Epi bakman lazım. Ama toplamda daha iyi gitarları sıraladık sana özellik olarak aynı paraya çok daha iyi aletler mevcut.

Ayrıca yukarıdaki listeyeye Schecter Solo 2 Custom ve FGN de eklenebilir...

Ben S7 Fm kullanıyorum New Gen versiyonunu. O gitarı alırken L7 de bizzat denedim. Hatta ben P90 manyetikli versiyonuna hastayım. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Gibson fender gibi markaların bir "Marka Büyüsü" var. Özellikle Bu iki marka o paraları haketmiyor çooook çok elit seviye olanları dahi dünya genelinde büyük tartışma konusu artık. Fiyat Performans eğrisi açısından herkes uyanıyor artık diyebilirim. Epiphone zaten Gibsonla aynı tadı veren bir gitar olmadı hiçbir zaman. Kaldı ki çok pahalı olanları da gibson fiyatında.

Sire için de şunu söyleyeyim her detayını düşünmüşler hiçbir noktası "ucuz ve baştan savma" değil. Kilitli burglar mesela kalitesiz değil harbi kilitli. Tonu da bozmuyor tona katkısı var metalik ve elektronik aksamların. Manyetikleri de bir acayip. İçeriğini bilmiyorum ama çok çok iyi soundları var. Gerçekten şuan 700 euroluk bir Sire gitar aldığında onun sana yaşatacağı rahstlık ve performans kesinlikle 4 katı fiyatta. Adamlar oturup düşünmüş. Şimdi de Q serisiyle PRS in içinden geçecekler.

S serisi Fender ve Suhr a rakip ( ciddi rakip bak ) L serisi Gibsonlara baya baya rakip. Q serisi de PRS.

Ben çok memnunum. 2. Sire yi de almak üzereyim.

Büyük markanın büyük alt markası sana premium hissettirmeyecektir diye düşünüyorum.

Tonlarca karşılaştırma ve inceleme videosu var.

Tercihin bir SG ya da Lespaul kasa single cut bir gitarsa ksrşılaştırma videolarına bir bak istersen sevgili dostum.
Hocam aslında sire çok övüldü bana bu içerikden evvel ama durum şudur ki ben biraz daha profesyönel bir imaj çizmek istiyorum. Sire de endişelerim piyasada tutulmaması(piyasa müziği yapıyorum) , satılırken zor satılabilecek olması ve özellikle o gibson ve epiphonelarda gördüğümüz ağır distortion tonunu ne kadar alabileceğim. Önceki içerikte epiphone un kore gitarlarının yeni gibson lp stüdyolardan iyi olduğu söylendi. Eğer sirenin cidden bu kadar arkasındaysanız tercihlerimi gözden geçirmekten memnun olurum. Sadece ufak tefek endişelerim var😉

Memnun kalmazsın diye bir durum yok, Epiphone bundan 10-15 yıl önce fiyat/performans gitarıydı (1000Tl'ye burun kıvırdığımız gitarlardı), bugünün ekonomisine göre daha ucuzdu, şu anki durumlar dahilinde sıfır yada ikinci el piyasası çok yükselmiş durumda , yine görüntü ve şekil olarak aradığın belli bir renk varsa (mesela tobaccoburst, silverburst, plain top falan gibi) Epi bakman lazım. Ama toplamda daha iyi gitarları sıraladık sana özellik olarak aynı paraya çok daha iyi aletler mevcut.

Ayrıca yukarıdaki listeyeye Schecter Solo 2 Custom ve FGN de eklenebilir...
Hocam çok teşekkürler. Alternatifleri gözden tekrar geçireyim. Eğer birbirlerinden aşırı kalite farkı yoksa yine epiphone i yeğlerim ama dediğiniz gibi ise sire de düşünülür tabiki

google ----> aradığın model

Teşekkürler hocam şuan bakıyorum hepsine.

Ec 1000 pahalı geldi biraz 25-35 arası bakıyodum ikinci ellere simdi bi sarı siteden de bakayım belki uyguna düşer

Hocam bi shecter ile sire uygun duruyor. Ben birde o yüzden epiphone sordum sahibinden de 25k ya bile kore var ben şuan 30-35 bandında birşeyler kovalıyorum. Sire ile shecter olur gibi ama prs ile ltd baya aşıyor o yüzden birazda bütçeye göre olmalı aslında

epiphone kore modelleri gayet guzel gitarlar. elimde kore yapimi epiphone LP custom modeli var ve yillardir cok severek kullanirim. ayrica hangi luthier e gotursem gitari baya begeniyorlar. bu gitarlar hem hard rock, hem blues tarzi parcalar caliyoruz grubumla ve hic bir sikayetim yok. metal icin dersen belki bir tik sicak kaliyor tonlari ama surekli metal calmiyorsan epiphone kore bence gayet iyi bir secim.

epiphone kore modelleri gayet guzel gitarlar. elimde kore yapimi epiphone LP custom modeli var ve yillardir cok severek kullanirim. ayrica hangi luthier e gotursem gitari baya begeniyorlar. bu gitarlar hem hard rock, hem blues tarzi parcalar caliyoruz grubumla ve hic bir sikayetim yok. metal icin dersen belki bir tik sicak kaliyor tonlari ama surekli metal calmiyorsan epiphone kore bence gayet iyi bir secim.
Hocam bahsettiğiniz model hangi model tam olarak. Epiphone les paul korenin lp serisi de var onlar iyi değil. Yanlış hatırlamıyorsam special gibi idi. Bahsetiğiniz gitar muhtemelen studiolara veya standartlara benzeyen 25-30 bin TL lik gitarlar ve onların hakkında çok iyi yorumlar duydum. Daha fazla geri dönüşünüz varsa belirtirseniz sevinirim. Teşekkür ederim

Geri