Hangi gitarı almak daha mantıklı?

Aşşağıdaki 3 gitarda yakın fiyatlara sahip ben özel olarak bir tarz çalmıyorum hoşuma giden herşeyi çalıyorum sizce hangisi en ?

Yukarıdaki Epi eskiden bolt-on satılan giriş seviyesi Epiphone'lardan değil, https://www.gibson.com/products/gibson-les-paul-special-tv-yellow şu modelin ucuz yollu tekrar üretimi gibi bir şey, yani bunun hastalarına yönelik, normal les paul gibi düşünmeyin.

Fender konusuna gelirsek de , Fender'in uzakdoğu - (Endonezya özellikle) üretimi gitarlarla kapışmak için piyasaya sürdüğü ara model. Gitarın üretim yerine çok takmıyorsanız klasik strat formülü "alder - maple" manyetik gücü vs. bu gibi şeylere kafa yormayacaksanız alabilirsiniz. Ama o paralara ikinci elde daha fiyat/performans aletler var (Cort - Schecter - Ibanez vs)

Yukarıdaki Epi eskiden bolt-on satılan giriş seviyesi Epiphone'lardan değil, https://www.gibson.com/products/gibson-les-paul-special-tv-yellow şu modelin ucuz yollu tekrar üretimi gibi bir şey, yani bunun hastalarına yönelik, normal les paul gibi düşünmeyin.

Fender konusuna gelirsek de , Fender'in uzakdoğu - (Endonezya özellikle) üretimi gitarlarla kapışmak için piyasaya sürdüğü ara model. Gitarın üretim yerine çok takmıyorsanız klasik strat formülü "alder - maple" manyetik gücü vs. bu gibi şeylere kafa yormayacaksanız alabilirsiniz. Ama o paralara ikinci elde daha fiyat/performans aletler var (Cort - Schecter - Ibanez vs)
Endonezya üretimi olunca ne oluyor gerçekten çok anlamıyorum zaten şuan en iyi ihtimalle bu yaz falan yenileyeceğim gitarımı, daha yeni araştırmaya başladım. Önerebileceğiniz modeller var mı?

Üretim yerlerine göre kalite kontrol, kullanılan ağaçlar, materyal, elektroniklerde farklılıklar oluyor
Kabaca Japonya = USA = Bazı butik Avrupa yapımı gitarlar > Kore > Endonezya > Çin diye değerlendirirdik eskiden, fakat şu an kullanılan üretim sistemleri bu farkı azalttı, şanslıysan çok iyi Endonezya bir gitara da rastlayabilirsin, ama pazar dağılımı ve hitap ettikleri bütçe olarak Çin, Endonezya gibi yerlerde üretilen bazı gitarlarda USA/JAP gitarlardaki ağaç ve işçilik kalitesini pek bekleme.

bu devirde USA veya Japon gitar almak her babayiğidin harcı değil. Çoğu üst düzey marka bile ciddi anlamda üretimini Endonezya ve Kore'ye kaydıralı yıllar oldu. Ülkeden korkmaya gerek yok. 2026 itibariyle Endonezya da Kore'ye yaklaştı. Şimdilik Çin veya Vietnam üretimi şeylerden uzak durmak riski azaltır.

Geri