Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Mooer G300, bir ihtiyacımı karşılamadığı için canımı sıktı. AX8 veya Kemper gibi downtuning yapamıyor; Mixi sıfıra ayarlasam bile pitch shifter'ı harmonizer benzeri bir efekt veriyor. Gerçi diğer iki cihaz da mükemmel değil, çünkü onların downtune işleminde biraz ton ve gain kaybı yaşanıyor, ancak az bir boost ile canlı performansta idare ediyorlar. Fakat Mooer, bu konuda durumu kurtaramıyor. Eğer kullanıcı için bu önemli değilse ya da Digitech Drop gibi bir pedal kullanıyorsa, Mooer yine de iyi tonlar verebilir. Ayrıca zaten kayıtta downtune edilmez gitar . Bu canlı pratik kullanımlar için yaptığım bir yorum.
Boss prosesör efektleri harici pedallarla aynı.

Mooer Ge200 ile headrush mx5 arasındayım. Sahne olayım yok daha ziyade evde bir iki saat çalıp eğleniyorum. Çok nadir de stüdyoda takılmacam oluyor. Benim için en önemli faktör gerektiğinde kulaklık gerektiğinde pc üzerinden kayıt alma durumu. Bu iki cihazda da ses kartı olmadan doğrudan usb ile bağlayıp rahatça çalabilir miyim?

Yoksa ortalama bir ses kartı üzerinden plugin ile takılmak daha mı efektif olur?

Mooer Ge200 ile headrush mx5 arasındayım. Sahne olayım yok daha ziyade evde bir iki saat çalıp eğleniyorum. Çok nadir de stüdyoda takılmacam oluyor. Benim için en önemli faktör gerektiğinde kulaklık gerektiğinde pc üzerinden kayıt alma durumu. Bu iki cihazda da ses kartı olmadan doğrudan usb ile bağlayıp rahatça çalabilir miyim?

Yoksa ortalama bir ses kartı üzerinden plugin ile takılmak daha mı efektif olur?
Ses kartı stüdyoda takılmacayı engelleyebilir. Prosesör tonu yanında taşımayı sağlıyor, markasına göre. Bence webdeki videolardan bakarak hangi prosesör tonu daha yakınsa onu seçebilirsin. Prosesördeki ton önemli değil pluginler yeterli dersen de mx5’in yarı fiyatından aza çok iyi ses kartları var, audient veya motu gibi

Ses kartı stüdyoda takılmacayı engelleyebilir. Prosesör tonu yanında taşımayı sağlıyor, markasına göre. Bence webdeki videolardan bakarak hangi prosesör tonu daha yakınsa onu seçebilirsin. Prosesördeki ton önemli değil pluginler yeterli dersen de mx5’in yarı fiyatından aza çok iyi ses kartları var, audient veya motu gibi
Sanırım pratiklik olarak kendi yaşantıma göre prosesör denemek daha iyi olacak. Akşam iş dönüşü çocuk sonrasında kalan 1 saatte gerekirse referans kulaklık takıp çalmak için yeterli olur.

Nux mg30 veya Ge200 ikinci el alarak deneyeceğim. Teşekkürler.

Akşam iş dönüşü çocuk sonrasında kalan 1 saatte gerekirse referans kulaklık takıp çalmak için yeterli olur.
sadece buysa olay daha fazla beklentin yoksa manda kasa prosesöre de gerek yok...
Mooer P2 .... bir incele şaşıracaksın. Bende var, bir sürü amfi, prosesör vb arasında sürekli çalmasam da arada özleyip bağlıyorum, gayet başarılı alet. Forumda sanırım ilgili başlığı da var epey yorumlandı, Arama kutusundan bak.

S1 diye başlamış konu ama P2 de burada tartışılmıştı... buyur

Canli durumalarda uzun sureler volume pedal kullanmis birisi olarak haddim olmadan hadisenin bir de farkli bir yonune dikkatinizi cekmek isterim.

Volume pedala gerek var mi? Bence hic mi hic gerek yok, ama tabi benim yaptigim muzik icin gecerli. Ben volume pedallari boost seklinde kullanirdim, EB iyidir bu arada. Lambali amfiyi overdrive'a soksun diye, yoksa rythm tonunun aynisini tutup sadece volume artirmak icin degil. Eger ikinci dedigim seyle ilgileniyorsan sana transistorlu bir amfi ya da gayet guclu (en azindan overdrive'a girmeyecek) lambali bir amfi lazim (ki ses catlamasin).

Yok eger ben boost alip valve'lari overdrive'a sokmak icin istiyorum dersen o zaman sana denemen icin (tabi eger yapmadiysan) bir tavsiye. Bir Boss DS1 pedal alniz. Bu pedallar super aletlerdir, gitarin sesi kisildiginda ses aciklasir, yani ayni distortion'i muhafaza etmez, bunun icindir ki satriani New Orleans'ta House of Blues denen yerde seyrettigimde boss DS1ini hic mi hic kapamiyordu.

Sesi gitar ustunde vol 10 iken amfi ve ds1 ile oynayarak oyle bir ayarlayiniz ki lead tone olsun. Bundan sonra gitar ustunden volume'u 5-7 civarlarina getiriniz (tabi eger ton kontrolu lazimsa ona birazdan deginecegim). Eger gitar ustunde vol 5-7deykn (bu ritm tonu) tizler boguksa, o zaman amfinin ustunde tizleri artiniz. Sonra gitar ustunde volume'u 10'a getirdiginiz de (tizler arttigi icin cok cartlak olacaktir buyuk ihtimal) gitarin ustundeki ton kontrolunu azaltiniz. Buldugunuz sey vol 5-7 arasi acik sese sahip olan cok saglam bir ritm tonu, ve vol 10a ve tone da asagi inince lead tonu.

Eger denemediyseniz, denemenizde fayda vardir. Gitarin volumunu ve tonunu hep 10da tutmak cidden yapabileceklerinizi cok kisitlar.

Saygilar sevgiler.

B
Bu arkadaş çok doğru söylemiş, üstüne küçük bir eklenti yapayım:

potansiyometre değerlerini arttırdıkça 250k -> 500k -> 1M gibi yüksek frekanslar daha çok duyuluyor ve artikulasyon artıyor, yalnız gitar çalan kişi olarak ton üzerindeki kontrolünüz görece azalabilir bu normaldir.

Log taper pot takmanız daha iyidir, yumuşak geçiş olur. Lineer olursa bir noktaya kadar çok fark olmaz sonra aniden çok değişiklik olur.

Super strat gövdeli gitar severler için Schecter marka gitarları öneririm, potlar genelde elin çarpacağı yerlerde değiller dolayısıyla gitar süper strat olsa bile çift kat pot takıp (ses potu 500k, ton potu 250k) Les Paul bir gitar gibi her manyetik için ayrı ton ve ses kontrolü yapılabiliyor.

Potlarda 22 nF (nano farad) kondansatör kullanıldığında daha çok yüksek frekans alınır humbucker manyetiklere daha uygundur, 47 nF kondansatörler daha sıcak ses verir single manyetikler için daha uygundur. Humbucker için hem değişiklik olsun hem de artikulasyon artsın diye gidip 10 nF kondansatör de takabilirsiniz. Dimarzio manyetiklerde önerilebilir. Seramik kondansatörler daha modern ses verir, rock türü için iyidir, pio kondansatörler ise vintage tonlar elde etmek için iyidir, yalnız daha büyük olduklarından gitarın arka bölmesinde yer var mı diye kontrol etmek gerekir.

Bu kondansatörler genelde ucuz gitarlarda da doğru değerlerde takılı gelir. Fakat pot değerlerini duruma göre değiştirmede fayda olabilir.

Son düzenleme:
Katana 50 gen3'e looper pedal takılabiliyor mu çok muallak açıklamalar buldum redditte. Takılabiliyorsa hangisi? Pedalboard olmadan tek pedal takmaktan bahsediyorum böyle bir şey mümkün mü? Bunla ilgili bir kaynak bulamadım. Taktık diyelim clean kaydettik distortiona geçince clean sesi bozuluyor mu mesela böyle problemler duydum.

Geri