Merhabalar,herkese iyi akşamlar dilerim başlıkta belirtildiği hangi pedalların true bypass hangileri değil, benim bilmediğim şu an Blackstar pedalları ,BBE pedalları ve Trex ToneBug serisi var bunlar true bypass mı değil mi ?
Aslında gerçek true bypass'ın olması gerekeni odur ama ben şimdiye kadar hiçbir pedalda öyle birşeyle karşılaşmadım 😀Ben aslında şöyle ayırıyorum bilenler beni düzeltsin. Pedalın adaptörü takılı değilken ve pedal kapalı iken amfiden ses alabiliyorsam True Bypass. Yok eğer alamıyorsam bypass. Bilenler beni bi alıntılasın hele 😀
doğru, çünkü tb switchler pasif.Ben aslında şöyle ayırıyorum bilenler beni düzeltsin. Pedalın adaptörü takılı değilken ve pedal kapalı iken amfiden ses alabiliyorsam True Bypass. Yok eğer alamıyorsam bypass. Bilenler beni bi alıntılasın hele 😀
Bir de efekt zincirinde true bypass pedal da fazla olursa ton kaybı yaşanıyor diye işitmişliğim var. Gerçi efekt pedalını zaman zaman kullanacaklar için zaten bypass looper veya Boss Line selector gibi alternatifler var.
Her buffer aynı kalitede değil, bir de ona dikkat etmek lazım. Boss'un buffer'ı pek beğenilmiyor genelde, benim çok negatif yanını görmüşlüğüm yok (elinizdeki sisteme bağlı olarak bariz fark duyabilir veya duymayabilirsiniz, benim evdeki setup'ımda fark edilmiyor sinyal zincirinde boss olup olmaması). Visual Sound'ın buffer'ları daha iyi denir mesela hatırladığım kadarıyla ve Visual Sound aktif olarak internette true bypass'ın hep daha iyi olduğu mitini yoketmeye çalışan bir şirkettir zaten. Yukarda belirtildiği üzere kablo uzunluğuna bağlı olarak (iyi bir) buffer tonunuzu kurtarabilir.
Belli kaprisli pedallar da önüne buffer konulunca daha iyi performans gösterebiliyor sanırım. Bilen söylesin. Fuzz'lar biraz kaprislidir hatırladığım kadarıyla. Bir de tonu mahveden Ernie Ball Volume Pedal (veya Boss FV) veya Line 6 DL4 gibi pedallara güzel buffer koyma modu popüler.
Hemen hemen her model için açıkça söylenir zaten true/hardwire/buffer bypass durumu. Bazılarında seçenek vardır. Mesela bazı delay/reverb'lerde trail özelliğini buffer'ı devreye sokarak yaratabilirsiniz, kapatırsanız pedalı kapattığınız anda gelmekte olan bütün delay/reverb sinyali çat diye kesilir ve yapay bir durum olur.