Esi 46 vs Emu vs M audio Solo
Arkadaslar oncelıkle herkese selamlar ben forumda,ses kartları konusunda arastırma yaparken gayet bılınclı ınsanların yazılar yazdıgını gordum ve uye oldum..benım bı sorum olucak ses kartları konusunda..
oncelıkle ben bır toshıba a100-599 laptop kullanıcısıyım-(pc dısında)!! usb veya fırewıre ses kartı almak ıstıyorum ve bu konu hakkında bı kac gundur arastırma yapıyorum.
İlgımı ceken kartların basında oncelıkle bu forumda da bayaa ınsan tarafından ongorulen ve tavsıye edılen bı kart olan EMU,fakat benım akalın muzıgın sıtesınde ses kartı bakarken gordugum ESI 46 XL diye bi ses kartı ( bu kartın acıklamasında EWDM SURUCULERINI USB YE ADAPTE ETMIS ILK SES KARTI demişler bunu açıklarsanız mınnettar kalırım)ve benımle ılgılı olan kısmınıda acıklarsanız super olur..
Dıger bır kart ise; M Audio fırmwıre solo (bu kart hakkında youtube da bı kac tane problem vıdeosu gordum!
Diger kart ıse dedıgım gıbı emu 0404 yada baska bı modelı laptop ıle kullanabılecgım arabırıme sahıp olan tabı
sımdı sızden rıcam benım ıhtıyaclarıma gore bunların arasından bır ses kartı onermenız ve lutfen nedenını acıklayınkı bende ogrenıım..
BENIM ISTEDIKLERIM BIR KARTTA
DSP eger vst olayında ve effect olayında,cpu nun ustundekı yuku alıyosa ustunde dsp olsun,yanı laptopumun benı minimum delı edıcek olarak calısmasını ıstıyorum 🙂
usb mı fırewıre mı bu konu hakkında kullanan arkadaslardan yardım beklıyorum,
kartın kalıtesı ıyı olsun ve benı yarı yolda bırakmasın..
Benım produksıyon olayımda belkı mic kullanırım , bunun dısında dısardan hıc enstruman falan gırmıcek,ben kendı halımde club altyapılı seylerle ugrasıcam,
fakat kullandıgım vst ler bıraz karısık,fazla ve kalıtelı oldugu ıcın ses kartını zorlayabılır dıye dusunuyorum..Bu arada productıon konusunda az cok bılgım var ama bi baska pc de calısıyodum ve teknık ıslere hıc gırmemıstım..
Midi klavyede baglamak ıstıyorum...
Bu arada sormak ıstedıgım bı soruda bu soru ıle alakalı olarak,laptopumda fl studıo 8 kullanıyorum ve vst ler ekledıkce yada aynı anda calmaa basladıkca cızırtılar ve yavaslama baslıyo,bu pc konfıglemı alakalı yoksa ses kartımını yetmemeıs ılemı alakalı,bu tarz bı kart alırsam bu sorn cozulurmu..
Benım yaklasık 200-400 ytl arası bı butcem var bu konuda,bana uygun olan ses kartını onerırsenız acaıp mutlu olacagım cunku hersey bırbırıne gırdı ve,NVIDIA-ATI catısması gıbı bı pazar var ses kartları pıyasasında 🙂
Yanı bana soyleyın bu kart tam senlık fıyatıda su dıe,muthıs yardım etmıs olursunuz.Dıger forumlarda bısey soruyosunuz sacma sapan gereksız yorumlar alıyosunuz ve olay bırden polemıge donusuyo eheeh🙂..Sımdıden tesekkurler,bu arada 2.el de alabılırım kartı sorun dııl..Ya da tam benlık bı kart vardır ama bıraz daha pahalıdır vs onuda soyleyın onu da alabılırım duruma gore..İlginize tesekkurler.. :?