Hangisi daha iyi

• Konuyu açan Konuyu açan efecik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Öncelikle iyi akşamlar herkesin 29 ekim cumhuriyet bayramını kutlarım

hangisini tercih etmeliyim metal çalacağım ve ankarada olanı akrabam alıp getiricek kayseride olana gidip kendim bakacağım sadece metal çalacağım kalite olarak hangisi daha iyi bilmediğim içi yardımınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

(bu gitarlar yerine HH dizilimi olan 24 perde veya 22 perde süperstrat önerisi yaparsanız cok sevinirim bütçem 20-25 bin arası ) sıklıkla dokken calarım. yeniden teşekkürler.

Son düzenleme:
İkinci seçenekteki daha temiz tabii ancak iki gitarı da açıkçası almanızı önermem.İki örnekte de jt580 köprü var sanırım.Pek kaliteli köprüler değiller ve epey eskidiklerinden ötürü sorun çıkarmaları oldukça muhtemel gözüküyor.Gitarı çok seviyorsanız köprüyü sabitleyerek de kullanabilirsiniz ama pek mantıklı bir tercih olmayacağını düşünüyorum.20,25 bin lira bandında daha iyi manyetikleri olan,elektronik,metal aksamı daha az sorun çıkaracak gitarlar bulabilirsiniz.Tam piyasasını bilmiyorum ancak ltd ec400,mh400 schecter blackjack atx,sls vesaire bir sürü gitar varken zamanının giriş segmenti,her yeri dökülecek,uğraşılan masrafa ve çabaya değmeyecek japon jackson'lar listenin en altlarında kalıyorlar.

İkinci seçenekteki daha temiz tabii ancak iki gitarı da açıkçası almanızı önermem.İki örnekte de jt580 köprü var sanırım.Pek kaliteli köprüler değiller ve epey eskidiklerinden ötürü sorun çıkarmaları oldukça muhtemel gözüküyor.Gitarı çok seviyorsanız köprüyü sabitleyerek de kullanabilirsiniz ama pek mantıklı bir tercih olmayacağını düşünüyorum.20,25 bin lira bandında daha iyi manyetikleri olan,elektronik,metal aksamı daha az sorun çıkaracak gitarlar bulabilirsiniz.Tam piyasasını bilmiyorum ancak ltd ec400,mh400 schecter blackjack atx,sls vesaire bir sürü gitar varken zamanının giriş segmenti,her yeri dökülecek,uğraşılan masrafa ve çabaya değmeyecek japon jackson'lar listenin en altlarında kalıyorlar.
dönüş için tesekkür ederim bahsettiğin gitarlar benim bütçemi oldukça aşıyor

dönüş için tesekkür ederim bahsettiğin gitarlar benim bütçemi oldukça aşıyor
Bir miktar bütçeyi arttırarak şuna bakmanızı öneririm.https://shbd.io/s/U2TIQ2YI
Eğer sap profli,gitar size rahat gelirse kağıt üstünde fiyatına göre özellikleri hiç fena değil.Fr 1000 köprü,jb/59 manyetik kombinasyonu aradığınız metal gitarı unsuruna uyuyor sanırsam.

Bir miktar bütçeyi arttırarak şuna bakmanızı öneririm.https://shbd.io/s/U2TIQ2YI
Eğer sap profli,gitar size rahat gelirse kağıt üstünde fiyatına göre özellikleri hiç fena değil.Fr 1000 köprü,jb/59 manyetik kombinasyonu aradığınız metal gitarı unsuruna uyuyor sanırsam.
cok tesekkürler ilginiz icin benimde hosuma gitti bakmaya calısacağım bahsettiğiniz gitara

Jt580 aslında kaliteli bir köprüdür, öncekileri Japon Takeuchi üretimi işi sanırım, Schaller Alman üretimi olanları da olması lazım, orjinal Floyd Rose köprüleri de onlar üretiyor.
Benim 89 üretimi Charvel gitarimda vardı.
Floyd Rosedan pek farkı yok kalite olarak. Low peofile olarak geçiyor bu köprüler, Ibanez köprülerine benziyor biraz. Tabii mekanik bir sorunu, kırığı falan yoksa.
En iyisi alırken bir luthiere göstermek tabii.
Diğer arkadaşların dediği gibi sabit köprülü bir model almak daha uygun olabilir, hem fiyat olarak hem de sorunsuz, tel değişimi ve akort değiştirme çok daha kolay olur

Son düzenleme:
Jt580 aslında kaliteli bir köprüdür, öncekileri Japon Takeuchi üretimi işi sanırım, Schaller Alman üretimi olanları da olması lazım, orjinal Floyd Rose köprüleri de onlar üretiyor.
Benim 89 üretimi Charvel gitarimda vardı.
Floyd Rosedan pek farkı yok kalite olarak. Low peofile olarak geçiyor bu köprüler, Ibanez köprülerine benziyor biraz. Tabii mekanik bir sorunu, kırığı falan yoksa.
En iyisi alırken bir luthiere göstermek tabii.
Diğer arkadaşların dediği gibi sabit köprülü bir model almak daha uygun olabilir, hem fiyat olarak hem de sorunsuz, tel değişimi ve akort değiştirme çok daha kolay olur
Ben yanlış biliyormuşum.Giriş segmentinde jt500 kullanıyorlarmış sanırım.Eski birkaç modeli incelediğimde döküm çinko alaşımlı bir köprü kullandıklarını farkettim.Bunun da dış kaplaması nemden ya da başka faktörlerden korozyona uğradığında direkt mukavemetini yitiriyor.Hele ki fazla anlamayan birinin elinden geçtiyse köprünün bıçakları köreliyor,pivot vidasına zamanla oturmamaya başlıyor.Jt580'in yapısını bilmiyorum ama düzgün kullanılmadıysa fr original bile sorun oluşturabiliyor.Bir noktada 30,35 yıllık,hareket halinde ve sürekli bir tansiyon taşıyan parçayı çok dikkatli inceleyerek bakmak gerekiyor.Bundan mütevellit çıkacak sorunlar çok baş ağrıtır,insanı enstrümandan soğutur açıkçası.Bu arada İbanez'in edge köprülerinde çok kötü deneyimleri olan birisi olarak(tel takarken küplerin kaybolması,düzgün ayarlandığında akort kaçırmasa bile üzerindeki kaplamanın çok hızlı solması) benziyorsa jt580'e önyargım oluştu açıkçası🙂.

Geri