Hangisini seçmek daha mantıklı?

Vulpe

Vulpe
Geçtiğimiz ay elektrogitara başlamıştım ve gidip Ibanez GRG131EX almıştım. Aldıktan sonra perde boylarında eşitsizlik, tesviye ihtiyacı vesaire derken en son gitarı iade ettim. Üstüne para koyup daha iyisini almadan bu işin olmayacağını anladım. Açıkçası nöbet usülü çalışıyorum ve tek hobim müzikle ilgilenmek o yüzden bir kere alayım kafam uzunca süre rahat etsin düşüncesiyle hareket ediyorum, belki doğru belki yanlıştır. Alacağım ekipmanda sürekli modlama yapma gibi bir düşüncem yok ha ama tabii ki bir yerden sonra mutlaka en azından manyetiklerini değiştiririm. Aralarında kaldığım birkaç gitar var ve bunları düşüncelerimle birlikte paylaşacağım, sizlerin de düşüncelerini merak etmeyim.

1.Schecter Omen Extreme 6 (2. El) 20.000TL
-Özellik bakımından 2 yıldır kullanmamış, bakım gerektiriyor dedi. Luthierimle görüştüğümde fret bakımı, knob temizliği, tel değişimi, ve bir kozmetik kusuru var çok göze batmayan sap kısmında orası zımparayla düzelebilir hepsi birlikte bana 3 bin tl de o masraf biçti. Totali 23bin TL ye denk gelecek ve bu gitarı şehir dışından getirttireceğim param güvende ile.
-Gitarın dış görünüşü çok hoşuma gidiyor, uzun vade de şık görünmeye de devam edeceği kanısındayım. Ama bu kadar bakım gerektirmesi aklımı karıştırmıyor değil.

2.Schecter Damien 6 32.000TL ama peşine 9 taksit
-Aslında bu gitar da fena değil. Necklerinden geri kalan neredeyse tüm özellikleri birebir aynı. Sadece pickupları ve tasarımı farklı. Bat Inlayler hoşuma gitmedi değil ama Omen kadar afilli gözükmüyor. Onun dışında manyetikleri C6 Prolar ile aynı Diamond Decimator yani omendan daha iyi sesler alacağımı biliyorum. Tasarım olarak Satin Black, mat siyah ve dümdüz bir tasarım. Bu yüzden benden puan kaybediyor açıkçası. Ama geri kalan özellikleri gayet çekici.

3.Bunun dışındaki diğer önerilerinize de açığım açıkçası Cort G300, T1 önerisi geldi forumdaki bir hocamdan. Şimdiye kadar hep ön yargı ile yaklaşırdım ama özellik olarak bakınca hiç upgrade falan istemeden futureproof bir gitar sunuyorlar bunu çok beğendim ama ya tasarım olarak çok beğenmedim ya da fiyatı 42k bandında ve öyle beni aşıyor.

Lütfen beni bu çileden kurtarın artık, alıp kurtulmak istiyorum.

Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum, iyi forumlar diliyorum.

Ek olarak yazmayı unutmuşum, gitardan beklentilerim:
-HH Dizilimli olması:
-24 Fret olması
-Future proof olması
-Güzel tasarıma sahip olması (Siyah veya Kırmızı renk olarak tercihim çoğunlukla)

-Ton skalasının versatil olması. Bedroom playerken ağır rock/metal dinlerim ve çalmayı da severim ama elbetteki arkadaşlarla veya ailemin yanında çalarken mor ve ötesi, duman tarzı crunch,clean tonları güzel çalabilecek bir gitar arıyorum.

Belki manyetik seçimim de yanlış olabilir, derseniz ki HSS çok daha versatil ve keyiflidir, onlardan da araştırma yapmayı değerlendirebilirim veya öneri almaya açığım

Geri