Harley Benton SC-Custom Plus EMG FR VBK

Selamlar,

Bu gitar feci halde kafamı karıştırdı. Aktif EMG (Hot 70) pickups, FR 1000 köprü, zaten şu 2'sinin parça fiyatı gitarın kendi fiyatı neredeyse🙂 Fiyat vergisiyle beraber yaklaşık 5k'ya gelecek. Elimde fender usa stratım (hss), cort m600'üm var. Şuan ucuz yollu tele te-52 vintage yine thoman'dan kargoda, yolda (onu da ayrı merak ediyorum).

Son olarak cayır cayır metal tonu alabileceğim gitarla artık uzun bir süre gitar alış-verişini kapatmak istiyorum. Direk bu gitarın youtube incelemesi yok, ama HB, EMG pickup'lı videolar gayet iyi gözüküyor , yanıltıcı da olabilir tabiki. Kafamı karıştıran diğer konu jatoba klavye. Daha önce hiç çalmadım, görmedim bile jatoba klavyeyi (keşke rose olaydı🙂. Youtube'da bir kaç içerik sahibine sorduğumda olumlu yanıtlar aldım sadece.

Sizce bu fiyat aralığında, bu ayarda(pickup kalitesi ve fr) 2.el de olsa (2.el ilanları da çok saçma türkiyede maalesef), riske girme şu gitara bak önerebileceğiniz gitar var mıdır?

Teşekkürler, şimdiden.

Harley Benton alırken işçiliğin çok kötü olacağını ve fretlerin tesviyeye ve köşelerinin törpülenmesine ihtiyacı olacağını akılda bulundurmak gerek. Fret işçiliğini sallamıyorum action çok yüksek elimi de acıtmıyor köşeler dersen sorun değil tabi.

Takip ettiğim bir YouTube kanalında ara ara Harley Benton gitarlar üzerunde çalışıyor adam. Her seferinde tekrar ettiği konu fret işçiliği ve gitarı aldıktan sonra ekstra masraf yapmak zorunda kalman. Bir örneği aşağıya koyuyorum, aynı kanalda en azından bir başka video daha var bu konuda. Benim hatırlamadığım da olabilir ..

Harley Benton alırken işçiliğin çok kötü olacağını ve fretlerin tesviyeye ve köşelerinin törpülenmesine ihtiyacı olacağını akılda bulundurmak gerek. Fret işçiliğini sallamıyorum action çok yüksek elimi de acıtmıyor köşeler dersen sorun değil tabi.

Takip ettiğim bir YouTube kanalında ara ara Harley Benton gitarlar üzerunde çalışıyor adam. Her seferinde tekrar ettiği konu fret işçiliği ve gitarı aldıktan sonra ekstra masraf yapmak zorunda kalman. Bir örneği aşağıya koyuyorum, aynı kanalda en azından bir başka video daha var bu konuda. Benim hatırlamadığım da olabilir ..

Zaten aklımda olan, bu tür durumlar için gitarı gelir gelmez luthier'e götürmek. Action ayarı rutin bakımda bile yapılan bir şey sorun olmaz ama videoyu izledim fret işçiliğinde (kenarlar değil de yükseklik olayı) sağlam iş var gibi duruyor 🤔 ses için bu amca bile çok iyi demiş, ki roswell pickup'lar olmasına rağmen. Fiyat, ekstra bakıma götürsen dahi yine cazip geliyor. Ki luthierimden sağlam bir indirim alırım.

7k'nın altına sıfır olarak alacağınız hiçbir gitarda gülağacı klavye bulamazsınız artık. Ya jatoba olur ya pau ferro olur ya da 6-7k civarına belki abanoz falan olur.
Rosewood ile ilgili kısıtlamalar geldiğini biliyorum ama bu seviyede olduğunu bilmiyordum. Merak edip baktım, ibanez'in gio giriş seviye 170dx'i , yine jackson js11 sıfırları gül ağacı mesela. Başka bir trick mi var?

Rosewood ile ilgili kısıtlamalar geldiğini biliyorum ama bu seviyede olduğunu bilmiyordum. Merak edip baktım, ibanez'in gio giriş seviye 170dx'i , yine jackson js11 sıfırları gül ağacı mesela. Başka bir trick mi var?
dağıtıcı firmalarda eski dönemlerden kalan üretimler varsa onlardır, jackson amarantha geçmiş mesela. Ibanez de 2020'de işlem görmüş çam ağacından yapmış grg170dx klavyelerini, muhtemelen boyanmıştır gülağacı gibi görünsün diye. 2021'de tekrar gül ağacına geçmiş ibanez, wikisinde öyle yazıyor ama pek kaliteli bir gülağacı olmayacağından emin olabilirsiniz o gülağacının. Çünkü kaliteli olsa grg170dx yerine gider rga42hp gibi daha yüksek fiyatlı gitarlarında kullanır.
Yani olay şurada, gülağacı artık başlangıç-orta seviye gitarlar için lüks oldu.

dağıtıcı firmalarda eski dönemlerden kalan üretimler varsa onlardır, jackson amarantha geçmiş mesela. Ibanez de 2020'de işlem görmüş çam ağacından yapmış grg170dx klavyelerini, muhtemelen boyanmıştır gülağacı gibi görünsün diye. 2021'de tekrar gül ağacına geçmiş ibanez, wikisinde öyle yazıyor ama pek kaliteli bir gülağacı olmayacağından emin olabilirsiniz o gülağacının. Çünkü kaliteli olsa grg170dx yerine gider rga42hp gibi daha yüksek fiyatlı gitarlarında kullanır.
Yani olay şurada, gülağacı artık başlangıç-orta seviye gitarlar için lüks oldu.
Vay be tahmin etmiştim böyle olduğunu.. Gül ağaçlarımıza gül gibi bakalım o zmn, elden çıkarmamak lazım , brazilian rosewood muamalesi görürler yakında🙂 jatoba da az olduğu için tecrübe eden pek yok şuan. Kafamdaki en büyük soru bu.

Garanti bir cevap istiyorsanız instagramdan bir Luthiere Dm atmanızı öneririm zira kendi gitarımı multiscale a çevirmelerini istediğimde bir harley benton almamı daha başarılı olacağını ve güzel gitarlar olduğunu söylemişlerdi

Araştırmadıysanız, gövde ağacını da irdeleyin derim. Maun ağacına alternatif olarak kullanıldığı söyleniyor ancak HB harici hiç bir gitarda görmedim şu ana kadar.
Aslında fender, prs gibi firmalar kullanıyor. Örneğin: Fender Custom Shop Artisan Okoume Stratocaster - Andertons Music Co..

Bu da fender okoume tele , ton gayet iyi.

Dediğiniz gibi maun'a alternatif ve avantajı daha hafif olması deniliyor.

Tabi aynı tip ağaçlar da aralarında kalite kalite ayrılıyordur ve HB burada üst seviye bir şey koymamış olabilir.

Bu ağaç konusu ne kadar içine girersen o kadar kafa karıştıran bir konu benim için. Bizim alışkın olduğumuz ağaç türleri azaldıkça yeni türlerin kullanılması da cabası. Bu yüzden çok kafamı karıştırmadan , sadece Jatoba fretboard ile ilgili endişem klavye rahatlığı olmayabilir, çok kuru diyen de var (bir solüsyonla çok iyi hale getirmişti en son), iyi diyen de. Youtube'daki videolara güvenecek olursak, gitarın tonunun gayet iyi olduğun düşünüyorum.

Garanti bir cevap istiyorsanız instagramdan bir Luthiere Dm atmanızı öneririm zira kendi gitarımı multiscale a çevirmelerini istediğimde bir harley benton almamı daha başarılı olacağını ve güzel gitarlar olduğunu söylemişlerdi
Haklısınız, gitarlarımı devamlı bakım için götürdüğüm çok da güvendiğim luthiere'ime bir danışayım.

Geri