Headrush Flex Prime'ı yaklaşık 15 aydır kullanıyorum. Bu süreçte Headrush ile deneyimlediklerimi ve görüşlerimi paylaşmak isterim.
- Öncelikle içinde Headrush Ve Revalver başlıkları altında farklı amfiler ve matching cab'leri mevcut. Buradan bir model/preset seçtiğim zaman belli ayarlarda preset içerisine geliyor ancak ele aldıkları modellemenin üzerindeki ayarları ne kadar birebir isimlerle koymaya çalışırlarsa çalışsınlar ben amfilerdeki eq ve gain tabanlı değişimlerde gerçekten bir modelleme üzerinde değişiklik yapıyor gibi hissetmiyorum. Çok abartı gain ya da eq değişiklikleri yapıyorum ancak normal bir modelleyicide %5-10 arası değişiklikte olacak kadar fark hissediyorum.
Benim deneyimime göre o amfinin en iyi anı hazır presette ne varsa o şekliyle alındığı an. Ancak amfi ile kabin arasına bir EQ koyarak, amfiden önce overdrive vesaire koyarak ve tabi ki isteğe göre kabini IR ile değiştirerek istenilen tonlar alınabiliyor.
- Revalver ile bilgisayardaki herhangi bir plugindeki amfi ya da overdrive pedalını klonlayıp 1-1 aynı şekilde cihaz üzerinden çalıştırabiliyorsunuz. Zaten üzerindeki modellerin de snapshot gibi davrandığı varsayılırsa elde halihazırda var olan plugin ya da kaynakları ayarlayıp cihaza alıp taşınabilir bir cihaz olarak kullanıyorum.
- Kombinasyon kullanarak NAM modellerini de Revalver aracılığıyla cihaza yüklenebiliyor. Aslında dolaylı yoldan nam player-tarzı kullanım imkanı da oluyor. NAM'ın açık kaynaklı ve artmakta olan model sayısını göz önünde bulundurunca bu mantıklı oluyor. (Bunu henüz kendim deneyimlemedim, üzerindeki modeller + ir ile cihazın dilini anlamaya çalışırken, NAM denemek istediğimde bilgisayar ya da GP5'i deneyimliyorum.)
Sonuç olarak, benim için donanım kalitesi ve DSP olarak özellikle Flex Prime fazlasıyla iyi. Ayarlarını yapıp dilinden anlamak biraz zor bunu söyleyebilirim. Bu cihazın bana göre en iyi kullanım senaryosu da ikiye ayrılıyor:
1- Üzerindeki model ve ayarlar ile hızlıca idare eder-kabul edilir tonlar alacak ev kullanıcısı ya da yeni başlayan kullanımı
2- Klon ve Capture kombinasyonlarıyla final tonunu ayarlayabilen, güvenilir, dayanıklı, taşınabilir ve rakiplerinden çok daha ucuz olmasına önem veren profesyonel müzisyen kullanımı.