Nasil yazarsan oyle cevap alirsin, ben seni tanimam etmem yazdigin yazidir olcutum, kusura bakmayacaksin artik. Anlatamadim ben galiba, tekrar deneyeyim. Tb ile sh ayni, sadece koprune gore seciyorsun diyoruz, hala sh i kotuledin, tb yi kotuledim muhabbeti yapiyorsun, nasil olacak bu is? Tb kotu sh kotu veya begenmedim diyemezsin, Duncan distortion modelini begenmedim dersin mesela, yada invader modelini begenmedim dersin. Tbler benim gitarima uymadi da diyemezsin. Gitarin sabit koprulu ise zaten tb kullanmaman gerekiyor. Tremololu ise kullanman oneriliyor, sound bakimindan bir degisiklik yok, sadece pole pozisyonlarinin tam tellerin altina mevkilenmesi ses algilama acisindan daha hayirli bir durum.
Yalniz 60 lardan beri manyetik gelistirip ureten, bu alanda bircok patenti olan bill lawrance' i bir kalemde harcadinya helal olsun diyorum.
El sarimini anlatayim bak ben sana. Oyle bobin telini elinle tutunca el sarimi olmuyor manyetik, ne oluyor anlatayim sana;
Elle tutunca siki saramiyorsun bobini veya herzaman ayni kalitede olmuyor, dolayisi ile dc rezistans fazla oluyor.
Siki saramayinca bobin teli manyetik alan icerisinde mikro titresimler yapip, daha mikrofonik ve pozitif feedback' e daha meyilli oluyor. O teli elle tutunca bunlar oluyor, oyle el sarimi obaa kral manyetik falan olmuyor yani. Bu isin en manuali bile mekanik bir sayac ve bobin sarici ile yapiliyor. Elle sarma diye birsey yok, sadece pazarlama politikasi.