Distortion alamazsın diye bir şey yok, alırsın yine ama dip gürültüsü olur, hi-gain'e yükselince iyice gürültü artar filan. Bir de haliyle humbucker gibi yoğun tonlar vermez ama inan çok sağlam gitarın da olsa o tonları alman için başka birçok şeye ihtiyacın var. Olay sadece gitar değil. Önemli olan insanın hele ki yeni başlamış bir gitaristin elindekileriyle yetinmesidir. Hadi kaldı çok humbuckerlı 10bin dolerlik gitar aldın, oturup Iron Maiden'ı çat diye çalabilecek misin? Webde ne ekipmanlı amatörler var, o ekipmana yazık oluyor.
Humbucker vs'de çok dert etme, köprüye bir tane seymour duncan hotrails takarsın, humbuckerlı gitarın olur ama olayın onunla bitmediğini görürsün odan sonra.
Yani önemli olan o tonları almak değil(ki onları da kısmen alırsın), çalabilmek olmalı. Benim gitara ilk başladığım sıralarda bir arkadaşım vardı, elemanda Squier vardı, sendeki gibi bir şey. Düşük kalite bir gitar ama adam kendini öyle bir geliştirdi ki o gitarda çatır çatır Steve Vai filan çalıyordu, ben de bakıp kıskanıyordum. Umarım gelmek istediğim noktayı anlamışsındır.