Helix Pod Go için poweramp mi yoksa FRFR kabin mi?

Birkaç sene evvel kendimce kayıtlar almak, biraz ton üzerine çalışabilmek için Helix Pod go aldım ve gayet memnunum. Ses kartı üzerinden ya da direkt arkasından kulaklık ile kullanıyorum. Evinde hobi niyetine gitar bızıklayan biri olarak thr5 de var bende ve genel olarak bana yetiyordu bunlar.

Mağazada Line6 Catalyst'i deneyince benim bi' iştahım kabardı, helix'i biraz daha verimli kullanabilir miyim diye düşünmeye başladım. Şimdi PG'den ses almanın yolları belli ancak benim elimde eskiden kalma bir de 10'' Mesa Boogie Transatlantic kabin var. Meseleyi dallandırmadan özetlersem 3 soru var aklımda:

1- Poweramp alarak helix + mesa kabini kullanmak iyi bir sonuç verir mi?
2- Helix pod go'ya FRFR kabin alsam, catalyst gibi pratik ve kaliteli sesler alabilir miyim? Değer mi?
3- Hiç uğramadan Line6 Catalyst cx 60 watt alsam, GAS atağına yenik mi düşmüş olurum?

Seçilecek powerampe bağlı olarak çalım keyfi çok değişecektir. EHX Magnum, Mooer Baby Bomb gibi solid state power ampler bence tuşe tepkisi konusunda çok başarılı değiller. Yalnızca kabin sürmeye yarıyorlar. Diğer taraftan kabinin özelliklerini düşününce Mesa da olsa, 10" speakerlar bana hep bir "acaba" dedirtiyor. Aynı soru "2x12 Recto kabinim var, ne yapayım?" şeklinde sorulsa en ucuz SS powerla bile çok keyif alınır, paraya kıyılır iyi bir lambalı power çözülürse bal olur derdim.

FRFR bir kabin, Helix için çok daha uyumlu ve sonuç odaklı bir seçim olacaktır. Ancak burada da lambalı power/kabin ikilisinin sunacağı lezzeti kovalamamak lazım. Güzel bir modelleme amfi (Catalyst gibi) alternatifi olabilir. Hem de daha "çok yönlü" bir sinyal zinciri sunar.

Bence THR5'in dindiremediği heyecanı Catalyst en fazla birkaç gün sakinletir.

THR5, Helix ve FRFR kabin'in karşılamayacağı portatif ve profesyonel ihtiyaç bence yok. Tek eksik lambalı bir amfi ve iyi bir kabinin sunacağı şahsına münhasır tepki olur. Ancak bu yola girmek için hatrı sayılır bir maddi yükün altına girmek gerekiyor. Diğer alternatiflerle kıyaslanabilir bir durum söz konusu değil.

Ben böyle sorulara önce amacımız nedir diye bakıyorum, burada amaç max keyif alarak çalmak ve aletlerden verim almak ise frfr değil gerçek kabin ile çalmak bana mantıklı geliyor...%90 referans monitörlerle ve amp simlerle çalıyorum ama lambalı amfi ve 2*12 kabini açtığımda nefes aldığımı hissediyorum resmen...frfr ya da referans monitör işinde sürekli kabin simülasyonu değiştirmekten aptallaşıyordum ben bir süre sonra, ayrıca çalmaktan da çok uzaklaştırıyor, 1 saat gitar çalacaksam ton ayarlama ile max 5dk oyalanmalıyım...

Bir de herkeste oluyor mu bilmiyorum ama ben frfr ile çalarken 35-40dk dan sonra duyumumda bir hissizleşme oluyor, gerçek amfi ve kabinde bu olmuyor...

Sizin ihtiyacınız o kabini sürecek bir poweramp pedalı bence kısacası...

Teşekkürler cevaplarınız için, hakikaten tam olarak kafamdakini çözümleyememişim.

Aslında amacım apartman koşullarında günlük takılırken, pratik yaparken daha iyi drive tonları alabilmek. Bu da coğumuzun derdi, fiziksel gerçekler de aşılmıyor. THR5 bir nebze çözüm oldu bunun için ama mağazada catalyst'i deneyince aa dedim negzel THR5'i upgrade mi etsem, sonra bunun presetleri helix'ten geliyor dediler, e o bende var zaten oldu ve yine ekipmanlara daldım.

En azından poweramp pedalı ile bir deneme yapabilirim gibi duruyor. Yoksa böyle küçük küçük ama tam olarak tatmin etmeyen bir sürü ekipman olacak. Hiç bahsetmediğim Bugera T5 var bir de, clean vintage takılmak için tuttuğum. Teşekkürler tekrardan.

pod go kullanicisiyim ben de. catalyst epeyce boxy gelmisti denedigimde sonradan upgrade falan edildi mi bilmiyorum. ben referans monitor tercih ettim ev kullanimi icin. iki sebebi oldu benim acimdan; ilki, pod goyu, interface olarak ta epey begendigim icin elimdeki interfaceleri sattim buna gectim, dolayisiyla bilgisayardan cikan sesi de onuin uzerinden aliyorum monitor daha islevsel kaliyor. ikincisi ise frfr kabinler gereksiz guclu ev kullanimi icin ki mustakil evde oturuyorum. belki headrush go ideal olabilir ama kendim denemedim yorum yapamam. amfi kabinleri ise iyi bir powerampla guzel sonuc veriyor ancak bu sefer de ton cesitliliginiz o kabine daraliyor (malum pod veya helix uzerinden kabin simulasyonunu kapamaniz gerekecek) ve kabini tam anlamiyla surmek icin yine sesi cok acmak gerekiyor. senaryoya gore tercih meselasi ancak monitor secenegini de degerlendirin derim disari cikartmaniz gerekmeyecekse.

FRFR kabinlerin lineer cevaplar verdiğini düşünerek apartman dairesi için sorun çıkaracağını düşünmemiştim, prosesörler için klasik referans monitörden daha makbul gibi kulaktan dolma bir bilgi var kafamda. Araştıracağım bu konuyu.

Ve dediğinizi çok iyi anladım hocam teşekkürler, blackfriday de aynı şeyi belirtmişti. Öncelikle Mooer Baby Bomb'u bir denemek istiyorum, fiyatı makul geldi bana. Ama genel olarak flat monitör olayını da ikinci sıraya koydum kafamda.

FRFR kabinlerin lineer cevaplar verdiğini düşünerek apartman dairesi için sorun çıkaracağını düşünmemiştim, prosesörler için klasik referans monitörden daha makbul gibi kulaktan dolma bir bilgi var kafamda. Araştıracağım bu konuyu.

Ve dediğinizi çok iyi anladım hocam teşekkürler, blackfriday de aynı şeyi belirtmişti. Öncelikle Mooer Baby Bomb'u bir denemek istiyorum, fiyatı makul geldi bana. Ama genel olarak flat monitör olayını da ikinci sıraya koydum kafamda.

bu soyleyecegim kesin bilgi degil uyarayim bastan, sadece kendi kisitli deneyimimden cikarimim. yalnizca fenderin su yeni cikardigi frfr modeli denedim. evet storeda o gurultu icinde acinca amfi tepkisine cok yakin bir dinamik basarimi var kesinlikle. ancak ev ortaminda kullanacagim icin yaklasip epey kisarak duymaya calistim. tuse tepkisi dusuyor, ses cilizlasiyor. o amfiden ses aliyorum durumu olmuyor kesinlikle. yapim amaclarina bakinca dogal aslinda, 1000watta calismak icin tasarlanmis cihazi 10watta surmeye calisinca olmuyor pek benim deneyimim. bunun yerine 70 wattlik monitorleri 10watta calistirmak daha az kayba sebep oluyor,

Geri