Çaba konusunda herhangi bir engelim yok aslında. İş dışı saatlerimden arta kalan zamanlarımdan günde 2 3 saatimi ayırabilirim. Türk musikisiyle ilgili yüksek derecede bilgiye de sahibim. Makamlar, usüller, göçürtme dediğimiz transpozeler, yerinden çalma,dört sesten çalma,beş sesten çalma, taksim atma tarzı konularda bir musiki grubuyla çalabilecek bilgiye sahibim sol klarnetle. Batı müziğiyle ilgili pek bilgim yok. Davul setinde orta seviyelerde bir seviyedeyim ancak bir caz eseri çalamam tabi. Tek sıkıntım vardiyalı sistemde çalıştığım için geceli, gündüzlü, nöbetli şekilde çalışıyorum. O yüzden herhangi bir okula düzenli şekilde gidebilecek bir mesai kavramım yok.
Bir de artık her yer özel müzik eğitim merkezi dolu. Evimin etrafındaki 1 km lik çapta en az 7 8 tane müzik merkezi var. Hani şan gibi hiç eğitimini almadığım konularda da gerekirse kendi müsaitliğime bağlı olarak özel bir yerle anlaşıp konservatuvar mezunu birinden ders alabilirim. Tek çözmem gereken konu devam zorunluluğu istemeden, sınavdan sınava girmeme olanak tanımaları. Dediğiniz gibi gerçekten de işle birlikte yürütülecek bir durumu yoksa da bırakırız çok çok 😀