bana da hediye gelmiş bir ürünü sıfır fiyatına sattım, Türkiye'de olmayan bir ürün olduğu için almak zorundaydı 😀
Bu kadar titiz ve özenli davrandıktan ve ilanda tüm detayları olduğu gibi yazdıktan sonra zaten sorun yok. Benim derdim ilanda her şeyi mükemmel gösterip satış anında fingirdeyen oynaklarla 🙄Şimdi ,sözkonusu ilanlardan birinin sahibi de benim.İzahı gerekirse ,sıfır olarak satın aldığım ekipmanlarımın bir kısmını sıfır kondisyonda korumaya özen gösteririm.Her zaman kullandıktan sonra orjinal poşetlerine ,tozunu alarak kaldırırım.Hastalık olarak nitelendirilebilir bu durum belkide.Fakat satış yapacağım zaman ,ürünümün ikinci el fiyatlarında satılan hemcinslerinden ayrı tutulması satıcı olarak kesin hakkımdır.Adam sıfır fiyatı 1000 tl olan, potansları kaybolmuş ,çazık çuzuk pedalı 600 liradan satışa çıkaracak ,benim elimdeki ürün '' sıfır kondisyonda'' kullanılmış ,her zaman tozu pası alınmış ,nazik davranılmış ,kutulu faturalı ,600 lira fiyatla mı alıcı bulacak ? Herkesin ürününün temizliğine satıcı olarak referans olmasına elbette görmeden güvenilmemesi gerekiyor ,fakat benim gibi ,malına canı gibi bakan satıcıların da mallarının ayrı tutulması için bahsi geçen sıfatlarla ürününe referans olması gerekiyor ve diğer ürünlerden ayrı fiyatlandırma yapması gerekiyor diye düşünüyorum.Bu şekilde zaten ''ölücü'' diye tabir ettiğimiz ,''pazarlık sünnettir''ci arkadaşlardan sıyrılma ve malı hakettiği fiyattan satma imkanımız olabiliyor.
işte aranan kan 🤣- Beni bilen bilir 🙂
Heh... işte tam da anlatmak istediğim nokta 👍Hiçbir kusuru yoktur yazısından 6-7 paragraf sonra gelen; Sadece biryerinde bir zımbırtısı ters(bozuk, çalışmıyor, patlak, vs.), bilmem kaç TL'ye bilmem kim ustaya yaptırabilirsiniz kelime grubuna hastayım. Ya aleti tamir et(-tir) de sat yada başına hiçbir kusuru yoktur yazma... 😀
Fabrikasyon tozlar temizlenmis ve yeniden ambalajlanmis olabilir.Az önce "Sıfırdan daha temiz" yazan bir amfi ilanı gördüm.. Arkadaş amfiyle neler yaşamış merak ettim doğrusu.
Şimdi ,sözkonusu ilanlardan birinin sahibi de benim.İzahı gerekirse ,sıfır olarak satın aldığım ekipmanlarımın bir kısmını sıfır kondisyonda korumaya özen gösteririm.Her zaman kullandıktan sonra orjinal poşetlerine ,tozunu alarak kaldırırım.Hastalık olarak nitelendirilebilir bu durum belkide.Fakat satış yapacağım zaman ,ürünümün ikinci el fiyatlarında satılan hemcinslerinden ayrı tutulması satıcı olarak kesin hakkımdır.Adam sıfır fiyatı 1000 tl olan, potansları kaybolmuş ,çazık çuzuk pedalı 600 liradan satışa çıkaracak ,benim elimdeki ürün '' sıfır kondisyonda'' kullanılmış ,her zaman tozu pası alınmış ,nazik davranılmış ,kutulu faturalı ,600 lira fiyatla mı alıcı bulacak ? Herkesin ürününün temizliğine satıcı olarak referans olmasına elbette görmeden güvenilmemesi gerekiyor ,fakat benim gibi ,malına canı gibi bakan satıcıların da mallarının ayrı tutulması için bahsi geçen sıfatlarla ürününe referans olması gerekiyor ve diğer ürünlerden ayrı fiyatlandırma yapması gerekiyor diye düşünüyorum.Bu şekilde zaten ''ölücü'' diye tabir ettiğimiz ,''pazarlık sünnettir''ci arkadaşlardan sıyrılma ve malı hakettiği fiyattan satma imkanımız olabiliyor.
sen zaten bi sahtekarın fiyatına göre kendi kafana göre fiyat belirlersen bunun ne anlamı kalır ki ,
sen zaten bi sahtekarın fiyatına göre kendi kafana göre fiyat belirlersen bunun ne anlamı kalır ki , kar manyağı adam 500 liraya sattığı bol çizikli veya hasarlı ekipmanını görüp bak bu bu fiyata satıyor benim ekipmanım daha değerli daha fazla para kazanırım mantığıyla ilerlersek iş zor bence.
2. el almaya hep karşı olmuşumdur. Ruslar ya ne nastol'ko bogat chtoby pokupat' deshoviye veshchi idi nahui demiş. Yani ucuzu alacak kadar zengin değilim demek..
2. el almaya hep karşı olmuşumdur. Ruslar ya ne nastol'ko bogat chtoby pokupat' deshoviye veshchi idi nahui demiş. Yani ucuzu alacak kadar zengin değilim demek..
"İdi nahui" ne alaka yahu? O kısım bildiğin "ha sktr" demek 😀