Beyan, çıkarım, analiz, izlenim, yürütülen fikir, adına ne dersen de, bir önemi yok.
İşin mutfağına girmek istiyorsan videolardan forumlardan bir şey öğrenemezsin zaten. Anca 'for dummies' ayarında yüzeysel bilgi edinebilirsin.
Önce Calculus ve Newton mekaniği öğrenmen gerekiyor. Bildiğimiz F=ma'dan başlayarak. Sonrasında elektrostatik, sonrasında da elektromanyetik teori öğrenmen gerekiyor. Young & Freedman - Üniversite Fiziği, Serway - Fizik, Pollack & Stump - Elektromanyetik Teori benim aklıma ilk gelen Türkçe kaynaklar. İngilizcen olsaydı daha fazla kaynak önerebilirdim ancak şu noktada pek faydası olmayacaktır. Bu konulara vakıf olduğunda gitar manyetiklerinin çalışma prensibini de öğrenmiş olacaksın. (İpucu: hiç de senin düşündüğün gibi değil.)
Birim zamanda hız nedir allah aşkına? m/s^2 yapar ki o da ivmeye karşılık gelir. Dalga boyunun ivmesi = frekans? Çok yanlış bir tanım.
Elektron nasıl meydana gelir?
Manyetik alan zaten var, Maxwell mezarında ters döndü
🙂 Elektromanyetik teori ve Maxwell denklemlerini öğrendiğinde biraz daha net göreceksin ne olup bittiğini.
'Tını'dan bahsetmeye çalışmışsın (timbre) ama kullandığın terminoloji çok kötü. Anahtar kelimeler: waveform, superposition
...
Ayıklasam daha çok çıkar ancak dediğim gibi, bu konular hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsan yabancı dil ve en azından lisans düzeyinde fizik bilgisi şart. Bunları da videolardan ve forumlardan elde etmen çok zor. İlgini ve merakını takdir ediyorum.
Kolay gelsin.