Hesaplı efekt pedalları/setup öneri başlığı

Radarımda epeydir bu başlığa yönelik olarak düşünülebilecek pedallar var.
Artık herkesin bildiği Nux Cerberus ve Mooer Red Truck gibi multi efekt konseptini bir kenara koyarsak, özellikle de az sayıda ve hesaplı bir pedal setup için dikkate alınabilecek alternatfileri burada bir başlık altına toplayabiliriz diye düşündüm.
Ör: Kompresor-boost, OD-Distortion; Modülasyon, Delay-Reverb, belki hesaplı pitch efektleri gibi...

OD için benim önerim Nux Queen of Tone ve Nux Ace of Tone.
İsminden de belli olduğu üzere açıkça King of Tone göndermeli klonlar bunlar. Ancak Nux kullanışlılık açısından çıtayı çok yukarı koymuş.
Her iki pedalında içindeki ikişer pedal aslında tek tek de mevcut.
Şu anda sıfırları 4500 TL civarı; ikinci elde daha da hesaplıları var.

Queen of Tone: Sağda Morning Glory klonu Morning Star (Bluesbreaker tabanlı pedallar...); solda Klon Centaur Klonu Horsemen.
Benim en çok ilgimi çeken, her iki pedalın da footswitche ikinci kez basıldığından aktive olan iki modu bulunması.
Ayrıca bir FET modu konmuş. Bir tür sinyal boost gibi duydum etkisini?
Pedallar birbirini boost edebiliyor; yönü seçmek için de küçük bir switch var.

Ace of Tone: Aynı konsept. Ancak bu kez 18 volt modu var. Sağdaki Morning Star (Bluesbreaker), soldaki Tubeman (Tube Screamer muadili).

Not:Burada çok sayıda paylaşım yapılacaktır diye umuyorum. Ben sadece olumlu gözüken ve yakın zamanda gördüğim iki ürünü paylaşmak istedim. Bir de, Ali Express üzerinden artık gelemeyen ürünler elimde olmakla birlikte artık bunları sadece sarı siteye düştüğünde alabileceğimiz için henüz o toplara girmedim🙂

Her hesaplı ürün de ne yazık ki performans vermiyor. Örneğin, çok konuşulan ve hesaplı gözüken Mooer Green Mile, benim için hayal kırıklığı oldu. Geçmişte gerçek bir TS kullanmış birisi olarak bu pedalın TS ile pek bir ilgisini göremedim. Ayrıca, potanslar doğru düzgün tepki vermiyor ve ekstrem ayarlar yapmak gerekiyor (pek çok Mooer cihazında gördüğüm bir sorun).

Joyo JF02 Ultimate Drive Efekt Pedalı Fulltone OCD taklidi, epey memnunum

Mooer MNR1 Micro Series Noise Killer Pedalı ISP Decimator klonu olması lazım, bundan da memnunum

Ammoon AP-09 Nano Loop Elektrische Gitaar Effect Pedaal Looper True Bypass Onbeperkte Overdubs 10 Minuten Opname Met Usb-Kabel - AliExpress 18 Tc Electronic Ditto Looper taklidi, işimi görüyor

Mosky Black Rat Distortion Mini Gitaar Effect Pedaal - AliExpress 18 Proco Rat taklidi, hem turbo hem klasik rat seçeneği var, fakat iki mod arasında ciddi volume farkı oluyor bir de üstündeki led aşırı parlak, ama herhalde bu fiyat aralığında alabileceğiniz en iyi distortion pedalı diyebilirim.

Bendeki ucuz yoldu taklit pedallar bunlar...

Geri