Hesaplı efekt pedalları/setup öneri başlığı

Ya bunuda düşündüm ama niyeyse tek kutu insana cazip geliyor ya tube man mk2 kullanan oldu mu acaba tube screamera kıyasla nasıl
Bu ikisini tek kutuya indirmek mümkün oluyordur da, tabii ekstra masraf ve kozmetiği farklı olur🙂 Bildiğim kadarıyla MS Pozitron, ADD+ pedals filan yapıyor bu işleri.
Ben ileride denemeyi düşünüyorum Tubeman Mk II'yi.

X3pL1sr.webp

Mooer pedallarla ilgilenenler üstteki görsel faydalı olacaktır.Tecrübelere göre hangi pedalın gerçeğine yakın olduğunu belirtebiliriz.Shimverb ve Ana echo gerçekten kimseye tavsiye etmeyeceğim kadar sıkıntılı pedallarken black secret,green mile bence parasının hakkını fazlasıyla veriyor.

Bu pedallar (Flashback 4x filan da öyle galiba...) bana sanki spesifik olarak ambience tayfasına hitap edermiş gibi geliyor hep. Biraz fazla detaylı ve pahalı gibi. Yanlış düşünüyor da olabilirim tabii.
Delay artı reverb için benim gördüğüm görece hesaplı alternatiflerden biri şu; ikinci elde çok daha uygun tabii:

Bir de Valeton Coral MDR var ama, ne kadar kullanışlı bilemiyorum:

Açıkçası tap tempolu bir delay bu devirde lüks olmamalı ama, bu konuda halen seçenekler yetersiz geliyor bana. Tap tempolu olanlarda her zaman noktalı 8lik opsiyonu içeriyor mu emin değilim ve bazen de düğmeyi basılı tutup geçmek ... filan gibi şeyler lazım. Bu biraz can sıkıcı gerçekten.
Ambience için kullanımı mümkün, şahsi kullanımım sinyalde ortamın kuru sesini bir tık giderecek kadar reverb ve lead gitarı sönükleştirmeyen hem de çabuk biten iki farklı karakterde delay üzerine kurulu. Lead gitar için mikste yüzde 5 wet yüzde 95 dry kullandığım zaman benim komfor alanımdaki parçaları bu şarkıda böyle işte diyerek çalabiliyorum, ritim gitar için pedaldaki özelliklerin yüzde 90'ı elzem değil.

içindeki her bir efekt için low cut ve high cut yapabiliyor, ayrıyeten global EQ diye bir ayarı var istenirse input sinyali için bir EQ düzenlenmesi 3 band olarak + high&low cut olarak yapılabiliyor, stereo ve expression pedal kullanımı mümkün, daha başka özelliği de vardır ama fiyat olarak ben geçtiğimiz sene ikinci el 5 bin civarına almıştım, o zamanlar benzer bir alternatif görememiştim, şimdilerde durum nedir bilmiyorum, ekipman arayışım uzun bir süredir yok.
Bu alette tap tempo varmı hiç bilmiyorum, delay zamanını göz ve kulak kararı yapıyorum, zaten lead gitarda sürekli iki delay kullandığım için senkronize oldukları zaman bana iki delay kullanmak anlamsız geliyor, ama spesifik slap back tarzı bir çalım için sıkıcı bir durum olabilir.

Beni bana övme bana paramı ver diyor olabilirler hocam 🙂

Blues Breaker için Blues Crab kullanan var mı? Nux Morning Glory mi alsam Blues Crab mi karar veremedim.
Morning Glory, JHS'nin Bluesbreaker muadili. Nux'un yaptığı çakması ise Morning Star🙂
Cerberus üzerindekini çok beğenince bir tane ayrıca Morning Star aldım uygun fiyata sarı siteden. Elime geçtiğinde de yazarım. Ama Nux ile Mooer analog pedallarda bence kıyas kabul etmiyor. Mooer çok özensiz, merdiven altı gibi bir üretim kalitesi var kozmetiğinde bile ve bazı potanslar biraz fazla keyfi çalışıyor benim tecrübeme göre🙂 Nux derim.

Morning Glory, JHS'nin Bluesbreaker muadili. Nux'un yaptığı çakması ise Morning Star🙂
Cerberus üzerindekini çok beğenince bir tane ayrıca Morning Star aldım uygun fiyata sarı siteden. Elime geçtiğinde de yazarım. Ama Nux ile Mooer analog pedallarda bence kıyas kabul etmiyor. Mooer çok özensiz, merdiven altı gibi bir üretim kalitesi var kozmetiğinde bile ve bazı potanslar biraz fazla keyfi çalışıyor benim tecrübeme göre🙂 Nux derim.
İsim karışmış 😀 Ben de düşünüyorum açıkçası bir bakayım. Teşekkürler.

176534 eklentisini görüntüle
Mooer pedallarla ilgilenenler üstteki görsel faydalı olacaktır.Tecrübelere göre hangi pedalın gerçeğine yakın olduğunu belirtebiliriz.Shimverb ve Ana echo gerçekten kimseye tavsiye etmeyeceğim kadar sıkıntılı pedallarken black secret,green mile bence parasının hakkını fazlasıyla veriyor.
Görsel çok iyiymiş; çok faydalı olacaktır. Teşekkürler.
Ana Echo, spesifik bir delay etkisi aramayıp tonu dolgunlaştırmak isteyenler için uygun olabilir. Ben bir dönem bu şekilde kullanmıştım. Reverb sevmiyordum pek o sıralar.
Daha net bir delay tınısı için Re-echo fena değil. Tabii ikisi de çok hesaplı pedallar; beklenti buna göre olmalı. Ne kaa ekmek, o kaa köfte...

Green Mile ile benim deneyimim tam tersi. O görselde yanında gözüken TS ile uzaktan yakından bir ilgisini göremedim🙂 Söz konusu TS ile drive sıfırda ama level sonuna kadar açık iken tipik bir kompresli boost etkisi alırken, Green Mile ile bu ayarı kullandığımda sound tümüyle boğuluyordu. Drive ve Level ile farklı kombinasyonlara gittim, bu sefer de ton da "fuzz"laşma oldu.

Bu kadar ince ayarlar ile sweet spot aramayı gerektirmez TS normalde, beni çıldırttı Green Mile o anlamda. Boost olarak işe yaramayınca pedalı "daima açık" konumunda bir OD olarak kullandım ve ancak bu şekilde verim aldım. Sanırım level potunu sonuna kadar açtım. Clean tonlar için gitardan volüm potu ile düşüyordum. Ayrıca potansların davranışı egzantrikti, belli bir noktaya kadar hiç etkilenmiyor gibiydi sinyal. Mooer için bu tipik bir sorun anladığım kadarıyla ve Red Truck üzerindeki distortion için de bu problem vardı.

Son düzenleme:
Görsel çok iyiymiş; çok faydalı olacaktır. Teşekkürler.
Ana Echo, spesifik bir delay etkisi aramayıp tonu dolgunlaştırmak isteyenler için uygun olabilir. Ben bir dönem bu şekilde kullanmıştım. Reverb sevmiyordum pek o sıralar.
Daha net bir delay tınısı için Re-echo fena değil. Tabii ikisi de çok hesaplı pedallar; beklenti buna göre olmalı. Ne kaa ekmek, o kaa köfte...

Green Mile ile benim deneyimnim tam tersi. O görselde yanında gözüken TS ile uzaktan yakından bir ilgisini göremedim🙂 Söz konusu TS ile drive sıfırda ama level sonuna kadar açık iken tipik bir kompresli boost etkisi alırken, Green Mile ile bu ayarı kullandığımda sound tümüyle boğuluyordu. Drive ve Level ile farklı kombinasyonlara gittim, bu sefer de ton da "fuzz"laşma oldu.

Bu kadar ince ayarlar ile sweet spot aramayı gerektirmez TS normalde, beni çıldırttı Green Mile o anlamda. Boost olarak işe yaramayınca pedalı "daima açık" konumunda bir OD olarak kullandım ve ancak bu şekilde verim aldım. Sanırım level potunu sonuna kadar açtım. Clean tonlar için gitardan volüm potu ile düşüyordum. Ayrıca potansların davranışı egzantrikti, belli bir noktaya kadar hiç etkilenmiyor gibiydi sinyal. Mooer için bu tipik bir sorun anladığım kadarıyla ve Red Truck üzerindeki distortion için de bu problem vardı.
Tabii olarak beklentiyi düşürmeme rağmen bir türlü kullanamadığımdan ötürü belirtmiştim,belki benim elimdeki sistemle uyumsuzdu.Green Mile ya da benzeri overdrive pedalları arasında ben high gain tarafta olduğumdan çok seçici olmama gerek kalmıyor.Şu an ts mini kullanıyor olsam da gerçekten high gain bir tonda çalarken çok uç spektrumda olmadığı sürece herhangi pedalı booster kullanmak iş görüyor.Sizin yaşadığınız sesin boğulması durumu basların dengesizliğiyse bunu ben de farklı bir şekilde manyetik üzerinden yaşadım.Elimdeki amfiyle uyumsuzluğundan mıdır bilemiyorum ama gitarımdaki sh4 çok boğuk,sanki 8000hz üstü alınmış gibi tınlıyordu.Ts ya da herhangi bir booster beni biraz rahatlatsa da hala tam bir çözüm oluşturamadım.

İsim karışmış 😀 Ben de düşünüyorum açıkçası bir bakayım. Teşekkürler.
Bugün elime geçti. Herhalde 1000 TL bandında bu kadar düzgün ve şeffaf bir OD almak artık mümkün olmaz diye düşünüyorum.
Ben zaten Cerberus üzerinden ne bekleyeceğimi biliyordum, o nedenle Morning Star ile hayal kırıklığına uğramadım. Single manyetik ile neredeyse en üst düzey gain ve level settingi ile akorlar gayet net geliyor, tuşeyde duyarlı ve yüklendiğim zaman da gain ve sustain alıyorum.
Bence ideal bir "daima açık" OD pedalı, ben Demon Fx SSS klonu ile de boost edeceğim.
Cerberus'ta olmayan ama Morning Star pedalının kendisinde bulunan bir özellik, "Shine" modu. Footswitch basılı tutulduğunda geçiyor bu moda. Parlak ve gövdesiz bir tınısı var; saptaki single ile SRV vari aşırı parlak ve funky tınılar geliyor. Ben kullanmayacağım muhtemelen, ama pedal bu modda iken fazla koyu ve/veya sapta humbuckerlı bir gitara daha Stratvari bir hava da verebilir gibi geldi.
Boost için de son derece kullanışlı, ama ben pedalın kendi tınısını çok beğendiğim için muhtemelen her zaman açık şekilde kullanacağım.

Çok sayıda mooer,joyo ve nux pedalı denemiş biri olarak bana göre nux ikisinden de birkaç adım önde. Morning star ve klon centaur klonu olan horseman en beğendiklerimdi. Cerberus üzerindeki delay-reverb katı da nux atlantic pedalı diye biliyorum. Fiyatına göre o da gayet başarılı ki bayadır keyifle cerberus kullanıyorum.

Bugün elime geçti. Herhalde 1000 TL bandında bu kadar düzgün ve şeffaf bir OD almak artık mümkün olmaz diye düşünüyorum.
Ben zaten Cerberus üzerinden ne bekleyeceğimi biliyordum, o nedenle Morning Star ile hayal kırıklığına uğramadım. Single manyetik ile neredeyse en üst düzey gain ve level settingi ile akorlar gayet net geliyor, tuşeyde duyarlı ve yüklendiğim zaman da gain ve sustain alıyorum.
Bence ideal bir "daima açık" OD pedalı, ben Demon Fx SSS klonu ile de boost edeceğim.
Cerberus'ta olmayan ama Morning Star pedalının kendisinde bulunan bir özellik, "Shine" modu. Footswitch basılı tutulduğunda geçiyor bu moda. Parlak ve gövdesiz bir tınısı var; saptaki single ile SRV vari aşırı parlak ve funky tınılar geliyor. Ben kullanmayacağım muhtemelen, ama pedal bu modda iken fazla koyu ve/veya sapta humbuckerlı bir gitara daha Stratvari bir hava da verebilir gibi geldi.
Boost için de son derece kullanışlı, ama ben pedalın kendi tınısını çok beğendiğim için muhtemelen her zaman açık şekilde kullanacağım.
Teşekkürler hocam ayrıntılı yanıt için, ikinci el bulursam deneyim ben de.

Demonfx'in adı geçmişken, Be-Od deluxe bende var, crunchtan high gaine kadar geniş bir yelpazeye erişebiliyorsunuz, EQ kontrolü baya geniş ve bunun üstüne farklı frekans modları var benim için en büyük artısı tek başına başka bir OD yada boost pedalına ihtiyaç duymadan sıkı bir ton alabiliyorsunuz ve harika bir sustain'i var. Temiz amfiyle iyi anlaştığından FX loop'u olmayan cihazlarda modulasyonu bozmuyor.

Pedal boardımda DS1, mooer black secret ve purple plexi klonu var. Hepsini kenera koysam bu pedal bunların yapttığının yüzde doksanını yapar, tek sıkıntısı erişim... Yurtdışından geliyor ve maalesef 27usd değil.

Geri