cevabınız için çok sağolun foruma giremedim
lambarı değiştirdim ilk başlarda sıkıntı yoktu ama şimdi yine devam etmeye başladı çıkışta sürekli çıkış olmuyor arada bir yapıyor bunu ,dediğiniz gibi kuplaj kondansatörlerine göz atıcam bir daha
preamfinin şeması aşağıdaki linkte
http://audio-maker.com/product/upload/photos/7276/201301310220193.jpg
birde resim üzerinde kırmızı noktalarda belirttiklerim için yardımcı olurmusunun
şemada 1uf demiş 3.3 kullanılmış
1 pf hiç yok
kuplaj kondansatörünü yanlış bilmiyorum değil mi girişteki 1 uf olan
Her tüplü bloğun çıkışındaki (anodundaki) seri kondansatör kuplaj görevi görür. Kendinden önceki DC yi bloklar, AC yi geçirir.
Sizin şemada işaretlediğiniz, 1uF olan, giriş kuplaj kondansatörü. O delinmiş olsa ve "giriş sinyalinde DC olsa
(ki pek de mümkün olmaz bu)" en fazla giriş devresinin çalışma noktası kayar ama sonraki katlardaki kuplaj kondansatörleri iş görmeye devam eder. Tonda ise hafif değişiklik "hissedilebilir". Ama dediğim gibi, giriş sinyalinde DC bileşen olması lazım ve pek de mümkün bir şey değil bu.
Çıkıştaki kuplaj kondansatörleri (sizin 3.3uF dediğiniz) ise değeri pek önemli olmayan kondansatörler. Zira katot izleyiciden geliyor. Ayrıca kendinden sonraki 470k ile alt kesim getirir
(Şemadaki gibi yaklaşık 2uF kullanılmış olsa 0.2Hz civarı, 3.3uF olsa 0.14Hz civarı). Dolayısıyla, hem düşük empedanslı çıkışa
(600ohm gibi) bağlı olduğu ve 470k ile sonlandırıldığı için pek ehemmiyeti yok oradaki değerlerin. Dayanma gerilimi yeterli olsun yeter yani. Besleme 380-420V civarında olduğuna göre sonraki katot izleyicinin yük direncinde (100k/2W) en az 150-200VDC olmalı. Onu bloke etmesi kâfi. Yoksa 1uF da olsa, 470nF da olsa, pek önemli değil. Ha eğer oradaki paralel kuplaj kondansatörlerinden en az birisi delinmişse o zaman sorun olabilir.
Geribesleme devresindeki sizin "1pF yok" dediğiniz yerde kondansatör belki devrenin sizin baktığınız tarafında değildir. Bazen SMD koyabiliyorlar. Ayrıca 1pF konmasa da olur. Nihayetinde 100k ile şöntlendiği için 160kHz civarında üst kesim getirir. Pek de mühim sayılmaz yani.