Konu başlığında ve içeriğinde de yazıldığı üzere söz konusu gitarlar profesyonellerin kullandığı üst seviye gitarlar değil, daha çok amatörlerin (Amatör kelimesini kimse üzerinde alınmasın. Müziği meslek haline getirmemiş, bir hobi ya da zevk olarak gören herkes amatördür benim için.) kullandığı, orta sınıf altı gitarlar. Benim yazdıklarımda genelleme var ancak bu temelde marka bazında değil, konu içeriği ile ilintili olarak aynı markanın "düşük kaliteli" modelleri hakkında. Kullandığım 4 modelin 2' si Hindistan üretimiydi ve ciddi şekilde kaliteden ve işçilikten taviz verilerek, amiyane tabirle "adı yeter, itele gitsin" mantığı ile üretilmiş modellerdi. Dayanılmaz dip gürültüsü, klavyenin dizlerime kadar sarkması, kalitesiz burgular yüzünden her parça başında akort için durma zorunluluğu... bunlar benim bizzat yaşadığım sorunlar olduğu için de böyle bir genelleme yapmanın gayet elle tutulur bir yanı olduğu kanısındayım. Tekrar söylüyorum, isim yapmış bir markanın kalitesiz ürününü almak yerine daha mütevazi bir markanın üst kalite ürününü almanızı şiddetle tavsiye ederim.