Gitarı aldıktan 3-4 ay sonra 2 yıldır ders alan ve sürekli parmak egzersizleri, çalışmaları yapan arkadaşımla neredeyse aynı seviyedeydim. Ama hiç egzersiz falan yapmıyordum sadece açıp tabdan bakarak çalıyordum. Arkadaşım baştan sona örneğin Master Of Puppets çalıyordu ben 2. solosunu beceremesemde diğer kısımları aynı onun gibi temiz çalabiliyordum. Sonra bu gelişimim 1-2 ay daha devam etti arkadaşımla aynı seviyede olduk beraber bir sürü şarkı çaldık. Belki çevremdekiler çok abartıyordur bilemiyorum ama 5. ayımdayken arkadaşımla beraber baştan sona Master Of Puppets, One, gibi şarkılar çalıyorduk. Ama sonra arkadaşım gelişmeye devam ederken ben repertuar genişletmekten başka bir şey yapamadım. Solo gitaristim seri tempolu soloları falan atabiliyorum ama hem seri hem teller arası geçiş yapılan soloları çalamıyorum. En basitinden Fade To Black'in giriş solosunda girişi rahatlıkla yaparken devam kısmındaki teller arasındaki geçişi falan beceremiyorum. Kendimi geliştirmek için o egzersizler şart mı yoksa bu şekilde devam edersem deneye deneye oturur mu?